Край на представянето на кандидати върху екранчето на телефона. Приложения

Край на представянето на кандидати върху екранчето на телефона. Приложения ...

Изкуственият интелект се притича в помощ за намирането на сродна душа.


Край на представянето на кандидати върху екранчето на телефона. Приложения за запознанства използват изкуствен интелект, за да ви насочат къде да отидете и какво да кажете на първата си среща, или да ви помогнат да намерите партньор, който прилича на любимия ви актьор, предаде AFP, цитирана от БТА.

Доскоро предназначените за смартфони апликации за запознанства, като например Tinder, която позволява в реално време да бъдат показани снимки на потенциални партньори, ни караха да направим своя избор. Но за да се избегне дългото безплодно търсене, секторът се е обърнал към изкуствения интелект.

За това свидетелстват представените на технологичната конференция Web Summit в Лисабон най-нови апликации за запознанства.

Сайтът за запознанства eHarmony оповести, че благодарение на изкуствения интелект ще може скоро ползватели да бъдат окуражени да поканят на среща, след като известно време са чатили.

"Има много разговори посредством апликациите за запознанства, но срещите са малко", заяви на конференцията изпълнителният директор на компанията eHarmony Грант Лангстън. 

Източник: investor.bg