Край на пътешествията с кола до Брюксел, за които решавате

...
Край на пътешествията с кола до Брюксел, за които решавате
Коментари Харесай

Винетки и ограничения на движението усложняват живота на пътуващите в Европа

Край на пътешествията с кола до Брюксел, за които решавате в последната минута! Да седнете зад вола в Европа към този момент изисква известна подготовка, с цел да можете да маневрирате сред електронни пътни такси, зоните с ограничавания на придвижването, за които се изисква вписване на колата, и другите винетки.

За първи път Швейцария вкарва винетка за пътищата си през 1985 година. Независимо какъв ви е маршрутът, има един-единствен вид винетка, която важи 14 месеца - от 1 декември на предходната година до 31 януари на идната и тя коства сега 40 швейцарски франка (36 eвро).

Други страни последваха образеца на Швейцария. Те изискват от водачите избрана сума и като цяло винетките са с друга дълготрайност: Австрия, България, Унгария, Словакия, Словения, Чехия...

Трябва, както в Швейцария, да залепите стикера на предното стъкло. Покупката му може да се направи и онлайн - най-много посредством профилирани медиатори - на границата или в бензиностанция.

Унгария и Словения имат електронен вид, до момента в който Австрия предлага избор сред физическа винетка и вписване на номера на колата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР