Край на опита американският президент да бъде свален от поста.

...
Край на опита американският президент да бъде свален от поста.
Коментари Харесай

Тръмп продължава битката за втори мандат

Край на опита американският президент да бъде свален от поста. Американският Сенат оправда Доналд Тръмп по двете обвинявания в процеса по импийчмънт - корист с власт и възпрепятстване на Конгреса. Тръмп е третият президент, оневинен след импийчмънт от долната камара след Бил Клинтън и Андрю Джаксън.

Демократите изгубиха, Тръмп завоюва. След като беше импийчнат от Долната камара, президентът беше оправдан от Сената, където болшинство имат републиканците. Само един републиканец - Мит Ромни, наруши партийната дисциплинираност и гласоподава против президента, само че единствено по първото обвиняване - за корист с власт.
Мич Макконъл, водач на републиканците в Сената: Надявам се посланието към Камарата на представителите да е ясно - не го правете повече.Чък Шумър, водач на демократите в Сената: Това сигурно не е добър ден нито за нацията, нито за Сената. Сенатът обърна тил на истината, на справедливия развой, на това, което бащите - създатели са желали да вършим.
Часове по-късно на националната молитвена закуска, президентът красноречиво размаха вестници със заглавия " ОНЕВИНЕН ".
 Приключи процесът по импийчмънт против Доналд Тръмп Приключи процесът по импийчмънт против Доналд Тръмп
Приключи процесът по импийчмънт против Доналд Тръмп. Сенатът оправда президента на Съединените щати и по двете обвинявания против него.

Но преди този момент пусна в Туитър видео, с което се майтапи, че ще остане на власт вечно.

Пред Капитолия имаше рядък митинг. Това беше първият в американската история импийчмънт поради външна политика - поради прекъсването на помощта за Украйна и натиска върху задграничен водач да проверява сина на политически конкурент. В момента Доналд Тръмп има феноменално висок рейтинг

Сред членовете на Републиканската партия - 94 на 100 от тях утвърждават ръководството.

Импийчването на президента не е повлияло на гласоподавателите като цяло - 42% от американците утвърждават работата му като президент, а преди процеса в Сената са били 43%.
 Тръмп произнесе годишната си тирада Тръмп произнесе годишната си тирада "За положението на съюза "
Американският президент Доналд Тръмп за трети път произнесе годишната си "Реч за положението на съюза " в Конгреса. В навечерието на решението по делот...

Сега наподобява, че той ще се впусне в конкуренцията с демократите с нова сила и нови причини - като този, че демократите не могат да го бият на избори, по тази причина го нападат в Конгреса.

А самите демократи към момента нямат явен любимец измежду кандидатите за номинацията, които на този стадий са 11. Сред тях са Бърни Сандърс и някогашният кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.

Следващият решителен ден в изборния развой е на 3 март - тогава е по този начин нареченият супервторник, когато на първичните избори гласоподават по едно и също време в 15 щата.

Остава американските гласоподаватели да се произнесат ще бъде ли Доналд Тръмп президент още веднъж. Това ще стане на 3 ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР