Край на опашките и касите, всичко става през смартфонаПървият магазин

...
Край на опашките и касите, всичко става през смартфонаПървият магазин
Коментари Харесай

Amazon започва революция в магазинната търговия

Край на опашките и касите, всичко става през смарт телефона

Първият магазин за хранителни артикули Amazon Go отвори порти в Сиатъл

Никой няма да чака на опашка и да минава на каса в новия хранителен магазин на Amazon. Купувачите влизат в Amazon Go посредством смартфон-приложение, взимат си храната, от която се нуждаят, а по-късно просто излизат.

Първият Amazon Go отвори порти в Сиатъл. Това е физически магазин за хранителни артикули с повърхност от 180 квадратни метра. Клиентите се записват при влизане посредством приложение на смарт телефоните си, след това взимат каквито храни желаят да купят, а най-после напущат магазина, без да се постанова да чакат на опашка и да минават на каса.

Веднъж минали през вратите, потребителите не се нуждаят и от мобилното приложение, с цел да пазарят. Amazon сподели видеозаписи, които демонстират по какъв начин работи магазинът – с „ микс от компютърна визия, логаритми за надълбоко учене и датчици ”, сходно на технологията на самоуправляемите коли. Сега обаче концепцията е към този момент действителност.

Какво може да се купи в Amazon Go? Подобно на елементарен остарял магазин за хранителни артикули от предишното, клиентите могат да купят всичко – мляко и самун, алкохол, полуфабрикати и други Компанията също по този начин ще предложи комплекти за хранене под лична марка, които включват съставки за подготвяне на храна за двама души за към половин час.

Клиентите се записват при влизане в магазина посредством приложение на смарт телефоните си

По време на извършване на покупки камери върху рафтовете на магазините наблюдават това, което клиентите вземат. Няма потребност от кошници или колички за извършване на покупки – клиентите могат да поставят стоките си в чантите, с които пазарят. Няма и касиери.

Единствените чиновници на магазина са хора, които подреждат рафтовете, оказват помощ на купувачите при евентуални механически проблеми и ревизират самоличността в секторите за алкохол. Магазинът ще е отворен от понеделник до петък от 7 до 21 часа.

Гигантът в онлайн търговията показа проектите си за Amazon Go в края на 2016 година, само че трябваше да отсрочи старта, заради някои механически усложнения, напомня „ The Next Web ”. Засега компанията не споделя дали ще отвори повече магазини вид Amazon Go или ще употребява технологията по различен метод – да вземем за пример, да я продава на други търговци на дребно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР