Край на националните егоизми. Време е Европа, попаднала под ударите

...
Край на националните егоизми. Време е Европа, попаднала под ударите
Коментари Харесай

Интелектуалки от Европа с призив срещу националните егоизми по време на пандемия

Край на националните егоизми. Време е Европа, попаднала под ударите на COVID-19, да се покаже единна, солидарна и виновна - това гласи апелът, насочен от редица европейски интелектуалки към европейските държавни управления и европейските управници в разгара на пандемията от Ковид-19, написа в. "Република ".

Призивът се съдържа в петиция на италиански, френски и британски, качена в електронното издание на италианския вестник. Тя е подписана от италианската писателка Елена Феранте, от италианската режисьорка и сценаристката Кристина Коменчини, от италианската режисьорка Маргарете декор Трота, от интелектуалката Юлия Кръстева и други

Урсула фон дер Лайен: Антивирусните ограничения в Европейски Съюз не трябва да подкопават демокрацията

В апела се припомня и за ролята на дамите в обществото и по време на огромни рецесии, като последната международна война и за ролята, която те могат да изиграят в този момент във възобновяване от рецесията.

Авторите на петицията изискват от европейските държавни управления и управници да не помнят за раздялите и да покажат, че Европа може да прояви единение, взаимност и отговорност в дейностите за справяне с рецесията. Припомнят се и полезностите, върху които би трябвало още веднъж да се съгради Европа.

Посочва се, че пандемията е сложила в центъра самотата, здравето, връзките сред поколенията, сред стопанската система и човечността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР