Край на историческата стачка на сценаристите след близо 5 месеца

...
Край на историческата стачка на сценаристите след близо 5 месеца
Коментари Харесай

След пет месеца - край на стачката на сценаристите в Холивуд

Край на историческата стачка на сценаристите след близо 5 месеца митинги в Холивуд. Той настъпи тъкмо в 9 ч българско време. Продължава обаче стачката на актьорския профсъюз SAG-AFTRA, който съставлява ползите на към 160 000 артисти.

Гилдията на американските писатели съобщи, че профсъюзните водачи са „ дали своят вот единомислещо за унищожаване на ограничаващата заповед и преустановяване на стачката “. Предстои 11 500 членове да гласоподават дали да одобрят тригодишна съглашение, което предлага покачване на заплатите и отбрана при потреблението на изкуствен интелект, заяви BBC. Те ще имат  правото на достъп и до повече данни за зрителската база на продукциите си. Гарантиран ще бъде и минимален брой на сценаристите по даден сериал.

Протестът на сценаристите стартира на 2 май - най-дългата стачка в Холивуд от десетилетия. Гилдията на филмовите артисти (SAG) се причисли на 13 юли. Спряна беше работата по супер продукции като Stranger Things на Netflix,  Blade, продуциран от Marvel и Disney и Дисни, Evil на Парамаунт и " Последните оживели " на НBO.  

И двата митинга са продължителни са продължителни и скъпи, съгласно специалисти това коства на стопанската система към 5 милиарда $.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР