Край на грипната епидемия в региона обяви днес Регионалната здравна

...
Край на грипната епидемия в региона обяви днес Регионалната здравна
Коментари Харесай

Край на грипната епидемия в Плевен

Край на грипната зараза в района разгласи през днешния ден Регионалната здравна ревизия в Плевен. Въведените противоепидемични ограничения се анулират, считано от на следващия ден, 5 февруари, заяви доктор Валентин Цанков, шеф на Дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ в инспекцията.
Той напомни, че учениците на следващия ден са в междусрочна почивка и би трябвало да стартират образователни занятия в сряда, 6 февруари.
„ През предходната седмица заболяемостта от грип и ОРЗ се снижи внезапно - тя е била 191,58 случая на 10 000 души население. А миналата седмица беше достигнала стойност от 305,50 на 10 000 души. Най-голямо е снижението при децата и юношите. През предходната седмица във възрастовата група до 4 година записаните случаи са били 885,17 на 10 000 – при 1 028 случая в миналата. В групата от 5 година до 14 година заболяемостта е спаднала до 471,49 на 10 000 – при 1019 случая миналата седмица. Другите възрастови групи са наранени доста по-малко от вируса “, разясни доктор Цанков.
От 8-те проби, които РЗИ – Плевен е изпратила за проучване на 23 януари, пет са дали позитивен резултат за грипен вирус, а една – за различен вирус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР