Край на емоцията, време е да вършим работа, заяви съпредседателят

...
Край на емоцията, време е да вършим работа, заяви съпредседателят
Коментари Харесай

Кирил Петков: Край на емоцията, време е да вършим работа. На никой не му трябват избори

" Край на страстта, време е да вършим работа ", съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание.

 

" Според мен е време всички малко да се успокоят. Тук станаха едни огромни пристрастености, едни огромни страсти. Истината е, че би трябвало да създадем крачка напред в смяната на всички тези институции, която всички българи желаят от дълго време ", сподели съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков.

 

Той разяснява думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който подлага на критика меморандума, препоръчан от ПП-ДБ. Както и на ръководителя ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който сподели, че съпредседателят на Демократична България Христо Иванов " е седял в скута му и е пил мазно турско кафе ", до момента в който са станали промените в конституцията.

 

" Не е обикновено всеки да излиза в коридорите, да споделя по едно-две фрази, а службите си остават каквито са си. Чакаме противоположен отговор ", сподели той.

" На никой не му трябват избори, истината е, че би трябвало да създадем крачка напред в смяната на всички тези институции, за които всички българи желаят от дълго време. Нека да творим този меморандум или просто от ГЕРБ да предложат различен текст ", сподели още Кирил Петков.

 

" Ние не желаеме политическо начало, желаеме от тук нататък да се минава през процедура и всички дружно, политиците, да се откажем от политическото начало в регулаторите ", продължи някогашният министър председател.

" Тук не става дума за червени линии на ПП-ДБ, а за червени линии на обществото. То просто към този момент не може да понася следващите измислени истории, които им се сервират, а желае да види, че животът се трансформира ", уточни Петков.

 

И продължи:

" Искаме ли да слушаме за идващия Мартин Нотариуса или Пепи Еврото? Не желаеме. Трябва да създадем действителна промяна в правосъдната система, което значи всички ние да се откажем от надзор във Висшия правосъден съвет. Искаме ли да имам служби, които да пазят българския интерес, а не непрестанно да хващаме някакви непознати въздействия в тях – съветски шпиони и така нататък Не желаеме! Щом не желаеме тези неща, дано се успокоим, седнем на масата и да забележим какъв е механизмът, с който да подсигуряваме на хората тези резултати! "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР