Край на джиповете с туристи и търсещи офроуд приключения в

...
Край на джиповете с туристи и търсещи офроуд приключения в
Коментари Харесай

Край на джиповете с туристи до Седемте рилски езера

Край на джиповете с туристи и търсещи офроуд завършения в региона на Седемте рилски езера. Това заяви екоминистърът Емил Димитров, който участва на първата копка на постройка за половин милион лв. на територията на Национален парк „ Рила “, която ще бъде база на спасители и информативен център.

Контрол дали джипове не престават да се движат или не в планината, ще реализират чиновниците на парк " Рила ", както и от Регионална инспекция за опазване на околната среда София.

" От през днешния ден офроуд Седемте рилски езера и автомивка Седемте рилски езера се затварят. Хората от този въжен превоз нагоре вървят пиша. Те идват да се любуват на природата, ние би трябвало да я пазим природата за идните генерации. До тук може да дойдат с въжен превоз. За изключителни случаи, коли за спешна помощ, неща които са ясни, може да се употребява този сервизен път, тъй като това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си въжен превоз, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа ", сподели Емил Димитров.
 Емил Димитров Рилски езера БГНЕС
Стана ясно и, че се възвръща планът по рекултивация на пътеките в региона на Рилските езера. Вече тежка техника няма да се качва в региона, а всички материали ще се придвижват с коне, безапелационен беше министърът на околната среда и водите.

След построяването на Контролно-информационния пункт (КИП) в част от постройката ще се дават пространства за база на Планинска-спасителна работа при БЧК за обезпечаване на целогодишно дежурство от планински спасители за по-бърза и своевременна реакция при застраховане на потърпевши туристи. Също ще се подсигурява и наличието на чиновници Паркова защита и ще се основат оптимални благоприятни условия за осъществяване на интерпретативни и просветителни стратегии за посетителите и обезпечаване на тяхната сигурност.
 Емил Димитров Рилски езера БГНЕС
Контролно-информационният пункт (КИП) ще се употребява за потребностите на парковата защита на Национален парк „ Рила ”, където чиновници на дирекцията ще дават информация на посетителите на парка за туристическите направления, локалните забележителности, биоразнообразието, правила за държание на посетителите, режимите и нормите в предпазената територия.

Общата стойност на дейностите по построяването на обекта е в размер на 497 381,15 лева без Данък добавена стойност, обезпечени от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР