Край на блокадите пред “Пирогов. Медиците, които за пореден път

...
Край на блокадите пред “Пирогов. Медиците, които за пореден път
Коментари Харесай

Протестиращите от Пирогов се местят на жълтите павета

 Край на блокадите пред “Пирогов ". Медиците, които за следващ път излязоха на митинг тази заран обявиха, че към този момент няма да затварят бул. “Цар Борис III ". Протестите им ще продължат, само че евентуално на жълтите павета.

За поредна заран, част от медиците в “Пирогов " се събраха пред входа на болничното заведение.

Техните претенции остават непроменени - оставки на здравния министър и на шефа на Здравната каса и въвеждането на нова клинична пътека за пост-COVID синдром.

" Клеветата против нашето съсловие остава. Искаме да се почисти името на най-голямата незабавна болница, която изнесе Коронавирус рецесията ", споделя доктор Камен Данов.

" За “Пирогов " това е идея за неговото оцеляване. Положихме изключителни старания през миналите месеци с откровеното схващане, че от нашия труд, от нашите старания зависи живота на доста хора ", прибавя доцент доктор Николай Янев.

Поводи за недоволството станаха отстраняването на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов и обвиняванията от здравното министерство в злоупотреби и източване на Здравната каса. Обвинения, които съгласно протестиращите не са обективни.

" Справедливостта в “Пирогов " каква е? Ние лекувахме пациентите, бяхме 24/7 до вас. Никого не сме окрали, разбирате ли? Това са такива нелепости, които се приказват по наш адрес ", споделя здравната сестра Невена Кирилова.

След като няколко пъти блокираха булеварда пред болничното заведение, протестиращите медици се отхвърлиха от прекъсването на придвижването. Вместо това, възнамеряват да реалокират митинга.

" Не желаеме да пречим и на софиянци, по тази причина взехме решение да преустановим блокадите на кръстовището и да се събираме още веднъж и да показваме нашето мнение. Можем да отидем и на по-централно място в София. ", споделят още лекарите от " Пирогов ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР