Край италианския град Пиза от снощи бушуват пожари. Евакуирани са

...
Край италианския град Пиза от снощи бушуват пожари. Евакуирани са
Коментари Харесай

Жителите на пет селища край италианския град Пиза са евакуирани заради пожари

Край италианския град Пиза от нощес бушуват пожари. Евакуирани са жителите на 5 селища, летището на града е краткотрайно затворено. В региона е оповестено изключително състояние.
Равносметката досега е, че са изгорели 600 хектара борови и маслинови гори, евакуирани са 5 селища или общо към 700 души, които са настанени в спортни зали или при близки. Летището на Пиза е краткотрайно затворено. Жертви няма. Къщи в селището Калчи са потърпевши, а на някои места пожарникарите към момента се пробват да потушат пламъците. Хората са предизвестени, че ще могат да се приберат по домовете си най-рано на следващия ден следобяд.
Кметове и общински съветници са на мнение, че пожарът е тенденциозен и от прокуратурата започнаха следствие в тази посока.
Огънят е избухнал в планината Сера към 22 часа локално време нощес. Силният вятър е разнесъл бързо пламъците, които, по думите на пожарникарите, са достигали към 30 метра височина. Вятърът затруднява преодоляването им, само че профилираните екипи и хеликоптери се пробват да се оправят в комплицираната обстановка. По знамение не изгоря манастирът на Пиза край Калчи, който датира от 14-и век.
Управителят на област Тоскана Енрико Роси разгласи изключително състояние и отпусна 200 хиляди евро за разноските по избавителните интервенции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР