Край границата със Сумска област в Украйна Русия е разположила

...
Край границата със Сумска област в Украйна Русия е разположила
Коментари Харесай

ВСУ:10 000 руски войници, струпани на границата със Сумска област, се готвят за настъпление

Край границата със Сумска област в Украйна Русия е разположила огромна група бойци, оповестяват украинските граничари.

" От другата страна на границата със Сумска област има централизация на 10 000 съветски бойци. Това е най-голямата военна част, която в миналото е била разполагана тук ", споделя Андрей Гулаков, старши лейтенант от ВСУ, пишe. По думите му, руснаците са построили и полева болница на мястото, където се намират. Според старши лейтенанта това демонстрира, че руснаците възнамеряват настъпателни дейности. 

Отбелязва се, че украинските военни са видели по какъв начин руснаците засипват с твърда настилка (чакъл) пътя, водещ към границата. Това прави допустимо напредването на бронирани машини по него. Миналата година при започване на пълномщабното навлизане на съветските сили в Украйна калта попречи на окупаторите да се придвижват бързо.

Русия е нараснала наличието броя на военните си кораби в Черно море до 11, оповестяват от военноморските сили на Украйна. Три от плавателните съдове са носители на крилати ракети " Калибър " с общ залп от към 24 ракети.

Отбелязва се също по този начин, че в Азовско море руснаците държат един транспортен съд, а в Средиземно море - 10 кораба, в това число пет носителя на крилати ракети " Калибър ", чийто общ залп е - 72 ракети.

Към 16 февруари в Черно море на бойно дежурство са били седем плавателни съда от Черноморския флот на РФ, от които два са носители на крилати ракети " Калибър ".

Вчера съветските окупационни сили нанесоха масиран ракетен удар по украинската територия, по-специално по обекти от сериозната инфраструктура.

По данни на военновъздушните сили на ВСУ съперникът е изстрелял 32 крилати ракети с въздушно и морско базиране по Украйна. Силите и средствата на Военновъздушни сили са унищожили 14 крилати ракети X-101/Х-555, " Калибър " и две управляеми авиационни ракети X-59.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР