Край град Черноморец има крепост, наречена АкраВ последно време исторически

...
Край град Черноморец има крепост, наречена АкраВ последно време исторически
Коментари Харесай

Къде са съкровищата на тамплиерите и Свещеният кивот

Край град Черноморец има цитадела, наречена Акра


В последно време исторически канали заливат феновете на историята с доста филми, които би трябвало да изяснят къде е съкровището на тамплиерите и отмъкнатия от тях Свещен кивот – най-важният християнски реликт, който ни е останал от Исус Христос. Първо, да уточним кои са рицарите тамплиери. След завладяването на Ерусалим в края на XI век на територията на Близкия Изток (днешни Сирия и Ливан) се образуват няколко кръстоносни кралства, като едно от тях е на рицарски медал, който папата благославя – това е Орденът на тамплиерите, безусловно Орден на рицарите, пазители на Храма. Става дума за храма в Ерусалим, в който тамплиерите имат за задача да пазят пилигримите, т.е. стотиците поклоннически групи за Божи гроб, идващи от Западна Европа. Общо взето, те се оправят със отговорностите си – купищата арабски феодали, които настървено се пробват да ги оберат по пътищата. Но в същото време с това тамплиерите подхващат 8-годишни разкопки на Храма и споделят, че са намерили доста злато, оставено там още от цар Соломон. Във всеки случай, когато се връщат в разнообразни точки на Европа, те са доста богати, не престават да останат свързани и построяват най-хитрата банкерска система, която може да съществува.

Рицарите не престават да богатеят, само че в 1307 година им се случва злощастие. В Париж френският крал, завиждайки на благосъстоянието им, взема решение да им го вземе, упреква ги в разкол, упреква ги в други сходни неща и взема решение да нападна Храма в Париж, който е тяхна база. За негово страдание, когато го завладява и избива тамплиерите, той не намира никакви съкровища и споделя, че те са ги изнесли към крепостта Ла Рошел на западния бряг на Атлантическия океан. Рицарите, хванати живи, са подложени на ужасни мъчения, само че не споделят или не знаят къде е съкровището и умират в ужасни страдания. Малко по-късно се пръска слухът, че рицарите тамплиери в Ла Рошел, които разполагат с кораби, са потеглили към разнообразни точки на света със съкровищата си.

И филмите по историческите канали в този момент преглеждат има ли в Шотландия, има ли ги в Нова Скотия, в Канада (защото съгласно някои са достигнали Канада), има пък в Испания или в Южна Франция. Никъде няма доказателства и за в този момент въпросът остава открит, будейки любознанието и желанието на част от феновете да се включат в някои от незаконните разкопки в Англия, Франция, Испания или Канада. Никой не е обърнал внимание на достатъчното сведения, че част от рицарите тамплиери са пристигнали по българските земи и са уседнали на работа (поне към този момент има сведения – при византийските и сръбските владетели.).

Какво става в реалност? През 1187 година Салавин, който сплотява арабите под скриптъра си, подхваща мощна офанзива в латинските феодални княжества в Близкия Изток и ги завладява едно след друго. Достига до Ерусалим, чака се офанзивата да бъде страшна и извънредно кръвопролитна, само че кръстоносните водачи в този град влизат в договаряния с него и се схващат да се изтеглят спокойно и безшумно в Европа. Като Саладин обезпечи гладко упражняване на християнската вяра по светите места и още по-безпрепятствено посещаване на поклонниците от Западна Европа. Сключват контракт и кръстоносците се изтеглят в огромната цитадела Акра, издигната от тях, след което напущат и нея. Къде отиват те – към този момент казахме – във Франция, Шотландия, Испания, Канада и други

Никой обаче не е забелязал, че край българския град Черноморец има цитадела, която се назовава Акра даже и в този момент – тя е на един от трите полуострова, на които е ситуиран градът. Никой не е забелязал и друга детайлност, че в морските карти този нос и тази цитадела се назовават още и Акин. Това значи, че крепостта може би хилядолетия се е наричала Акин, само че след това нещо се е случило и е преименувана в Акра, като двете имена са траяли да съществуват редом до наши дни. За мен нещата са ясни – там са пристигнали група кръстоносци, които не са считали да се върнат в Европа, защото е било безсмислено да се борят с трима-четирима от предхождащите ги по раждане братя, с цел да усвоят феодалните си княжества или кралства. И те, естествено, от обич към родния си град – (кръстоносците стоят в Акра 88 години) са кръстили крепостта си Акра в памет на града, в който са се родили, в който са живели и са се сражавали. Дали това е индивидуален изолиран случай? – Не.

Византийските хронисти пишат, че през 1204 година цар Калоян атакувал Варна. Тя останала единствената византийска цитадела в Северна България, която към момента е в ръцете на византийците. Градът бил отбраняван, както се написа, от латински гарнизон и се сражавали доста безстрашно, само че не могат да устоят на натиска на българите. Предали се точно на Великден и, за жалост, българският цар направил нещо, което не му прави чест. Казвам го почтено – вързал ги и живи ги нахвърлял в крепостния трап. Дори когато негови войводи му създали записка, че това не е хубаво, той дал отговор, че тези не са същински християни – те са католици, и по тази причина заслужават гибел като еретици.

Съществуват сведения, че кръстоносци е имало във Варна и в Акра. Може би и на други места, тъй като проф. Казимир Попконстантинов при разкопките на остров Свети Иван откри заравяне на човек с латински и рицарски шпори. Напълно допустимо е това да е заравяне на рицар тамплиер, който по незнайни аргументи е дошъл на острова, близо до Черноморец. Починал е и е заровен там. През 1330 година има още едно сведение за присъединяване на огромен отряд латинци, наречени франки от летописците, които вземат участие в борбата на сръбския крал с българския цар Михаил Шишман. Този отряд от франки – несъмнено, по това време франки няма, само че тези трудове са част от архаизирането на някои нации – щом е западняк, значи е франк. Както въпросните учени ни назовават мизи, а сърбите от време на време трибали. Тези франки са поддържали сред себе си контакти, запазвали са може би в загадка рицарската организация. И в случай че са имали пари, или пък даже Свещения кивот, в един миг те са останали тук. Известно е, че те се женели за българки и правели тук фамилии като малко по малко са се разтворили в българската националност.

Спомен от тях остава в доста български градове, включително и в столицата Велико Търново, където има цитадела на франките. И по този начин най-вероятно огромна част от рицарите тамплиери са се открили на Балканския полуостров в днешните български земи. Макар че в България няма сведения за тях, грозният спомен от Калоян може да ги е преследвал в мислите им цялостен живот. Веднага желая да кажа, че това действие на Калоян е изцяло допустимо да му е приписано, с цел да го оскърбят. Византийците постоянно измислят неща, които не са правилни.

През 1246 година след гибелта на цар Иван Асен научаваме от други византийски хронисти, че византийски благородници от град Мелник заселили се по времето на цар Калоян, почнали да обработват българския челник Драгота да се причисли към византийския император. И евентуално, мотивирайки го с повече пари, са съумели да създадат това. Нали Калоян ги беше избил, какво търсят в Мелник десетки византийски благородници? При това запазили цялото си благосъстояние и умножили го с бизнес каузи по време на българското царстване. Тоест, има доста жестоки каузи, приписани на български царе, които те не са направили.

Когато търсим Кивота, западните създатели на “исторически ” филми постоянно ни демонстрират първокласни скъпи чаши от злато и сребро. Това е огромна нелепост, тъй като Кивотът, с който Христос е пил на Тайната вечеря, не би могъл да наподобява по този начин. Исус прави Тайната вечеря в една механа на крайния квартал на града и чашите по това време в сходни места са или дървени, или глинени, или каменни от добре объл и огладен камък. Така че би трябвало да търсим сходен кивот, а не безусловно златна чаша със безценен обков и така нататък

Много хора ще се учудят от това, което споделям. Но те се учудиха и когато намерихме мощите на първокачествен светец, предшестващ Христос, какъвто е свети Иван Предтеча на острова против Созопол. Учудиха се и на мощите на други първостепенни светци като Свети Андрей, Свети Николай и така нататък Нашите земи са сред Изтока и Запада и всичко минава през тях. И за наше благополучие една огромна част е останало тук.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР