Кръвопролитие в родния град на убития ирански военен лидер Касем

...
Кръвопролитие в родния град на убития ирански военен лидер Касем
Коментари Харесай

Отлагат погребението на генерал Солеймани заради десетки жертви при прощаването

Кръвопролитие в родния град на убития ирански боен водач Касем Солеймани. Най-малко 50 души бяха стъпкани до гибел при погребалната гала на генерала. По непотвърдени данни, потърпевшите са над 200. Заради нещастието погребението на генерала беше отсрочено.

Солеймани трябваше да бъде заровен тази заран в родния си град. Засега не е ясно по какъв начин се е стигнало до нещастието. Местните медии оповестяват, че хиляди излезли по улиците на град Керман, с цел да се включат в погребалната гала.

Вчера в процесията в Техеран са взели участие над 1 милион души, което се оказа най-многолюдното събиране в Иран от революцията от 1979 година

Заради убийството на генерала иранският парламент утвърди законопроект, който дефинира всички американски сили като терористи. В изявление за Си Ен Ен иранският външен министър заплаши Съединени американски щати с ответен удар.
Джавад Зариф, министър на външните работи на Иран: Съединените щати ще получат съдбоносен отговор на осъщественото безочливо престъпно деяние - на място и в миг, когато най-вече ще ги заболи.
В Багдад объркването за бъдещото на страната продължава да се ускорява. Тази заран чувството се ускори още повече от писмо на командващия американските елементи в арабската страна до Иракското министерство на защитата. В него се посочвало, че военните на Съединени американски щати се изтеглят.

Малко по-късно американският министър на защитата съобщи, че Вашингтон няма да мести военните си елементи от Ирак. Писмото било правдиво, само че изпратено " простъпка ".

Заради възходящото напрежение в района Германия разгласи, че ще изтегли част от военните си в Ирак. Те ще бъдат предислоцирани в Йордания и Кувейт. Германският контингент в Ирак е 120 души.
 Най-малко 40 починали при погребалната гала на военачалник Солеймани Най-малко 40 починали при погребалната гала на военачалник Солеймани
Най-малко 40 души са премазани до гибел, а над 200 са ранени по време на поклонението пред тленните остатъци на военачалник Касем Солеймани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР