Кръвообращението е един от най-важните механизми в тялото. Чрез него

...
Кръвообращението е един от най-важните механизми в тялото. Чрез него
Коментари Харесай

Храни за по-добро кръвообращение

Кръвообращението е един от най-важните механизми в тялото. Чрез него се доставят О2 и скъпи хранителни субстанции до всяка клетка и тъкан в организма. Нарушеното кръвообращение може да докара до съществени здравословни проблеми. Ако тъканите не получават всички скъпи детайли, от които се нуждаят, функционалностите им могат да бъдат съществено възпрепятствани, написа BGONAIR.

От кръвообращението зависи и извеждането на токсините и отпадните артикули от тялото. Чрез кръвта се води въглеродния диоксид назад към сърцето и белия дроб, токсините и отпадъците от метаболизма се водят към черния дроб и бъбреците.

Проблемите с кръвообращението могат да провокират отмалялост, мускулни конвулсии, чувство за мраз в крайниците, разширени вени, нараснал риск от инфаркт и инсулт.

Според healthdigest.com, измежду водещите аргументи за нарушено кръвообращение са затлъстяване, диабет, сърдечносъдови болести. Редовната физическа интензивност и упражненията подтикват кръвообращението и могат да допринесат за подобряването му.

Някои храни също имат мощно въздействие върху кръвообращението, като доставят организма с скъпи за неговите функционалности субстанции. Здравословното хранене и избягването на модифицираните и наситени с нездравословни субстанции храни е доста значимо за възстановяване на кръвообращението.

Кои са храните и напитките, които усъвършенстват кръвообращението?

Зеленият чай се свързва с възстановяване на кръвообращението поради богатото съществуване на антиоксиданти в състава си. Той предизвиква сърдечносъдовото здраве, понижава възпалението в клетките и тъканите, заздравява стените на кръвоносните съдове, съгласно mindbodygreen.com.

Лютият червен пипер, куркумата и чесънът пък са измежду подправките с мощно въздействие върху кръвообращението. Те го подтикват, усъвършенстват, обогатяват кръвта с скъпи субстанции и имат мощни противовъзпалителни свойства, значими за кръвоносната система.

Червеното цвекло съдържа естествени нитрати. Това са естествени съединения, които се срещат в някои храни и които работят като естествени съдоразширяващи сътрудници. Разширяването и отпущането на стените на кръвоносните съдове улеснява кръвотока, понижава кръвното налягане и подтиква притока на кръв до тъканите.

Листните зеленчуци, като спанак, къдраво зеле, маруля, също са доста богати на естествени недобавени нитрати, които предизвикват сърдечносъдовото здраве и кръвообращението. За да усвоите по-добре веществата от тях е значимо да ги дъвчете усърдно.

Друга фалшификация с мощно позитивно влияние по отношение на кръвообращението е канелата, съгласно healthline.com. Тя дружно с куркумата, пипера и чесъна дават освен прелестен усет на ястията и печивата, само че доставят скъпи субстанции на организма, които подкрепят освен кръвообращението, само че и доста други функционалности в тялото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР