Кръвожадна лисица, за която се предполага, че е убила любимата

...
Кръвожадна лисица, за която се предполага, че е убила любимата
Коментари Харесай

Кръвожаден убиец на лебеди избегна нощна хайка в Благоевград

Кръвожадна лисица, за която се допуска, че е умъртвила обичаната на жителите на Благоевград двойка черни лебеди в парк " Бачиново ", се изплъзна от хайката тази нощ, заяви БГНЕС.

През последната седмица възрастните бяха открити убити, най-вероятно от лисица. Потомството им от 3 лебеда изчезнаха от езерото в парк " Бачиново ", като през вчерашния ден ловци от Симитли подадоха сигнал за плуващи в река Струма двойка черни лебеди. Акцията по улавянето им с мрежа от чиновници на общинската компания " Биострой " пропадна, откакто красивите птици се уплашиха и избягаха на отсрещния бряг.

Акцията по улавянето им трябваше да бъде възобновена тази заран, само че стана ясно, че няма къде да бъдат настанени, откакто засадата за убиването на лисицата тази нощ в Бачиново се провали. Хищникът, засечен на охранителната камера тази нощ не се появи. Заради това през днешния ден улавянето на черните лебеди бе отсрочено до убиването на хищника. Идеята е откакто го отстрелят, лебедите да бъдат върнати в езерото в парка над Благоевград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР