Кръводарителската акция в София е част от глобална кампания и

...
Кръводарителската акция в София е част от глобална кампания и
Коментари Харесай

HBO призовава феновете на Игра на тронове“ да дадат Кръв за трона

Кръводарителската акция в София е част от световна акция и ще се организира на 28 и 29 март.


HBO България, в партньорство с Българския Червен Кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) кани почитателите на „ Игра на тронове “ да отпразнуват финалния сезон на сериала, като покажат своята отдаденост, включвайки се в самодейността „ Кръв за трона “.

Кръводарителската акция ще се организира в София на 28 и 29 март сред 10:00 и 14:00 часа в Park Center Sofia.









„ КРЪВ ЗА ТРОНА “ е световна акция на HBO, която се случва през месец март в разнообразни градове в Щатите и в Европа. Героите от „ Игра на тронове “ проливаха кръвта си в името на Трона цели седем сезона в продължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, почитателите ще могат да дарят своята кръв в името на хуманна идея – избавяне на човешки живот.

Организаторите у нас се обръщат освен към феновете на поредицата, само че най-много към почитателите на положителното, с зов да се включат в тази самодейност и да станат постоянни кръводарители.

И до момента в който проливането на кръв за домогване до Железния престол е история от света на Вестерос, то дефицитът й за разнообразни животоспасяващи интервенции е проблем от действителния живот в международен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма сурогат – тя се набира само от кръводарители.

Кандидат-кръводарителите могат да се осведомят по какъв начин да се приготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.

Премиерата за България на финалния осми сезон на „ Игра на тронове “ е на 15 април. Първият от общо 6 епизода ще е наличен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от сутринта, а по HBO от 21:00 часа. Последният епизод, който ще е дълъг 80 минути ще излезе на 20 май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР