Кръводарителска кампания под надслов В кръвта ти е да спасяваш

...
Кръводарителска кампания под надслов В кръвта ти е да спасяваш
Коментари Харесай

Ротаракт клуб-Варна организира кръводарителска акция

Кръводарителска акция под надпис „ В кръвта ти е да спасяваш животи ” се организира през днешния ден във Варна. Нейн уредник е Ротаракт-Варна взаимно с Центъра по трансфузионна хематология. Кръводарявеното ще се извърши в Младежкия дом от 10.30 часа до 14.30 часа.

Чрез акцията организацията цели да притегли публичното внимание към кръводаряването и от ден на ден хора да стартират да вършат този добродушен жест.

Даряването на кръв може да избави нечий живот и съвсем всеки от нас може да бъде част от подобряването на качеството и средата ни на живот, декларират от Ротаракт клуб - Варна. Освен това кръводаряването е потребно, тъй като подтиква процеса на възобновяване на кръвните кафези и усилва защитните сили на организма.

За да станете кръводарител, би трябвало да сте навършили 18 години, да не сте дарявали кръв последните 2 месеца, да не страдате от заразни заболявания, алергии и други, да не сте консумирали алкохол последните 24 часа и да сте закусили!

Ротаракт клубовете одобряват всеки присъединил се в акцията за воин, по тази причина и апелът към кръводарителите е: „ Днес аз станах нечий воин! Направи го и ти! ”/Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР