Кръвните проби на шофьорите да бъдат готови за седмица чрез

...
Кръвните проби на шофьорите да бъдат готови за седмица чрез
Коментари Харесай

Отнемането на автомобили е див популизъм, твърдят пътни експерти

Кръвните проби на водачите да бъдат подготвени за седмица посредством преоборудване на старите и разкриване на нови лаборатории в страната, изиска министър председателят акад. Николай Денков. Той уточни, че би трябвало да се подхожда деликатно при отнемането на колите на пияни и дрогирани водачи.

" Законът не се разисква, той се съблюдава. Някои хора нямат визия по какъв начин се вършат закони, а други не възпроптаха против това и го гласоподаваха. Сега камъните са по тяхната глава и ще дойдат от Европейски Съюз. Проблемът е в некадърността на всички началници над приблизително равнище сега. Действително това е популизъм. Всичко това е прахуляк в очите на обществото ", разяснява в предаването  " Денят ON AIR " Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка.

" С това лишаване върху какво подчертаваме и какво ще променим? Жертвите след алкохол за 2020 година, съгласно данните на Министерство на вътрешните работи, са 7, от опиати - 2, след превишена скорост - 5. Тази цялата конфискация, която би трябвало да я реши съдът, а не Министерство на вътрешните работи, ще повлияе на гибелта на 14 индивида. Говорим за надменно дребен %. Това е див популизъм! Ще усилят казуса на българските водачи и превозвачи. Наесен ще имаме доста огромен проблем с водачите на тежкотоварни коли. Самите служители на реда не имат вяра на този тест ", сподели на собствен ред пътният специалист Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Той даде следния образец за пропуск в закона:

Ако управлявате един ТИР, те ще конфискуват кое - влекача, ремаркето или влекача с ремаркето и товара. Ако този камион е претрупан с овце и го конфискуват, кой ще храни тези овце? Ако един машинист бъде спрян и се окаже, че е използвал алкохол над 1,2, ще прокараме релси пред районното ли? А за трен, аероплан, транспортен съд? Вносителите на закона тихичко мълчаха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР