Кръвната проба за алкохол и наркотици е добре да се

...
Кръвната проба за алкохол и наркотици е добре да се
Коментари Харесай

Експерти: Кръвните проби за алкохол и наркотици трябва да се взимат непосредствено след инцидент

Кръвната проба за алкохол и опиати е добре да се вземе директно след зародил случай. В противоположен случай е допустимо резултатът да бъде изопачен, безапелационни са експерти. Тъй като бе арестуван повече от 24 часа след злополуката Георги Семерджиев не е бил проучен в този времеви период за съществуване на алкохол или наркотични субстанции в кръвта.

Всеки организъм обработва по друг метод признатия алкохол. Затова взимането на кръвна проба директно след случай е от основно значение.

" Няма по какъв начин да бъде направена интерпретация какво е било наличието на алкохола да вземем за пример 20 или 24 часа след момента на неговата консумация. Има хора, които метаболизират по-бързо, при други е по-бавно ", изясни токсикологът проф. Петко Маринов пред Българска национална телевизия.

Кръвна проба за алкохол, взета повече от ден след приема на алкохол няма да регистрира етанол, изключително при млад, здрав човек - в това са безапелационни всички специалисти, с които екипът ни беседва.

" Едно денонощие след потреблението на алкохол е доста евентуално в кръвта да няма никакъв алкохол ", съобщи проф. Маринов.

Според адвокати при задържане на обвинения часове след злополука няма по какъв начин да се потвърди по кое време вероятно той е приел алкохол - преди или след случая. И в такива случаи резултатите от проучванията нормално са оборвани в съда. Тестовете за опиати могат да засегат избрани типове дни след използването. Но има и такива, които не остават в кръвта толкоз дълго.

" Има други типове, за които ще бъде също късно, в случай че не е взета незабавно откакто е арестуван този човек ", сподели Диана Русинова - Европейски център за транспортни политики.

" Меродавното за правосъдната процедура е концентрацията на обещано вещество в кръвта ", посочи проф. Маринов.

Какъв е редът за взимане на проби е уредено в Наредба 30. Според специалиста по пътна сигурност Диана Русинова в нея към момента има " малки врати ", които разрешават разнообразни извършители да се измъкват.

" В момента съществува в известна степен безпорядък, не е ясно кой какво прави, по кое време го прави, къде го прави и по какъв начин го прави, което основава опция за пояснение, което е проблем и се основават правни благоприятни условия един отговорен човек да се измъкне от наказателно гонене или да не получи обективна присъда за това, което е направил ", разяснява тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР