Кръвната проба за алкохол и наркотици е добре да се

...
Кръвната проба за алкохол и наркотици е добре да се
Коментари Харесай

Кръвните проби за алкохол и наркотици трябва да се взимат непосредствено след инцидент, заявяват експерти

Кръвната проба за алкохол и опиати е добре да се вземе директно след зародил случай. В противоположен случай е допустимо резултатът да бъде изопачен, безапелационни са експерти.

Тъй като бе арестуван повече от 24 часа след злополуката Георги Семерджиев не е бил проучен в този времеви период за съществуване на алкохол или наркотични субстанции в кръвта.

Всеки организъм обработва по друг метод признатия алкохол. Затова взимането на кръвна проба директно след случай е от основно значение.

" Няма по какъв начин да бъде направена интерпретация какво е било наличието на алкохола да вземем за пример 20 или 24 часа след момента на неговата консумация. Има хора, които метаболизират по-бързо, при други е по-бавно ", изясни токсикологът проф. Петко Маринов.

Кръвна проба за алкохол, взета повече от ден след приема на алкохол няма да регистрира етанол, изключително при млад, здрав човек - в това са безапелационни всички специалисти, с които екипът ни беседва.

" Едно денонощие след потреблението на алкохол е доста евентуално в кръвта да няма никакъв алкохол ", съобщи проф. Маринов.

Според адвокати при задържане на обвинения часове след злополука няма по какъв начин да се потвърди по кое време вероятно той е приел алкохол - преди или след случая. И в такива случаи резултатите от проучванията нормално са оборвани в съда. Тестовете за опиати могат да засегат избрани типове дни след използването. Но има и такива, които не остават в кръвта толкоз дълго.

" Има други типове, за които ще бъде също късно, в случай че не е взета незабавно откакто е арестуван този човек ", сподели Диана Русинова - Европейски център за транспортни политики.

" Меродавното за правосъдната процедура е концентрацията на обещано вещество в кръвта ", посочи проф. Маринов.

Какъв е редът за взимане на проби е уредено в Наредба 30. Според специалиста по пътна сигурност Диана Русинова в нея към момента има " малки врати ", които разрешават разнообразни извършители да се измъкват.

" В момента съществува в известна степен безпорядък, не е ясно кой какво прави, по кое време го прави, къде го прави и по какъв начин го прави, което основава опция за пояснение, което е проблем и се основават правни благоприятни условия един отговорен човек да се измъкне от наказателно гонене или да не получи обективна присъда за това, което е направил ", разяснява тя.

При вчерашния арест на Георги Семерджиев той е отказал да даде проба за алкохол и опиати. В такава обстановка, с цел да бъде взета проба, е нужно позволение от съда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР