Кръвна плазма за лечение на COVID-19 е прелята на общо

...
Кръвна плазма за лечение на COVID-19 е прелята на общо
Коментари Харесай

Кръвна плазма за лечение на COVID-19 е прелята на 19 пациенти у нас

Кръвна плазма за лекуване на COVID-19 е прелята на общо 19 пациенти в България, сподели пред публицисти ген.Венцислав Мутафчийски, шеф на Военномедицинска академия /ВМА/ и ръководител на Националния действен щаб. От през днешния ден се възобновяват брифингите, свързани с разпорстранението на ковид а в страната. От ВМА е била предоставена плазма и на други пет лечебни заведения за лекуване на ковид а.

Твърде дребен е броят на пациентите, на които е била прелята плазма , с цел да се вършат изводи, акцентира ген. Мутафчийски. В света се залагат огромни очаквания и това продължава, тъй като към момента няма напълно сигурни лекарства, които да повлияват развиването на заболяването.

Проучванията в Българска академия на науките, които започнаха преди няколко месеца и се правят с медикамент, употребен във ветеринарната медицина, не престават, сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов

Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев сподели, че първата половина от 180 хиляди дози противогрипна ваксина ще дойде в България в средата на октомври, а втората - при започване на ноември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР