Кравите в Швейцария са започнали да се държат доста странно

...
Кравите в Швейцария са започнали да се държат доста странно
Коментари Харесай

Експерти си трошат главите, но не могат да разгадаят мистерията със самоубиващите крави в Швейцария

Кравите в Швейцария са почнали да се държат много необичайно и фермерите са комплицирани, осведоми уеб сайтът „ Травъл енд лежър, представен от Вести бг. Във Вале, в южната част на Швейцария 13 крави от породата Херенс избягали от кошарата си и се втурнали към ръба на скали. Всички те са паднали или са се хвърлили от скалите, като само една крава е останала жива след рухването.

Според теориите на фермерите, стадото може да е било преследвано от някакъв див звяр, може би вълк или куче. Според Норберт Теретаз, президент на земеделската застрахователна компания в района, който приказва пред локалния вестник „ Нувелист “, кравите показват извънредно държание.

„ Кравите не се следват една друга, както овцете, когато са изплашени, те имат навика да се разпръсват, а не да стоят в група “, споделя Теретаз.

Освен това теорията за преследващ ги див звяр не е доста достоверна, тъй като кравите са минали през пасбище, на което е има четири яка, като нито един от тях не е потърпевш по никакъв метод.

Кравите принадлежат на няколко разнообразни притежатели и се правят оценка на стойност от към 20 хиляди франка.

През 2009 година също имаше случай, при който стадо крави в Лаутербрунен окупира вестникарските заглавия, откакто се хвърлиха от канара. Според информациите причина за това били гръмотевични стихии.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР