Кравата-беглец Пенка ще бъде умъртвенаКравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще

...
Кравата-беглец Пенка ще бъде умъртвенаКравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще
Коментари Харесай

Кравата-беглец Пенка ще бъде умъртвена

Кравата-беглец Пенка ще бъде умъртвена Кравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще бъде умъртвена. Това решение е взело управлението на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) , научи Дарик.

От организацията стимулират евтаназията на кравата Пенка с европейското законодателство и закона за ветеринарно-медицинската активност.
 

Собственикът на Пенка фермерът Иван Харалампиев е покъртен от решението . „ Потресен съм! Това не е страна! Искат да убият дребните производители “, сподели пред Дарик той.
 
Кравата мина незаконно границата ни със Сърбия, само че няколко дни по-късно се върна. Тази нейна разходка обаче в този момент ще й коства живота, безапелационни са управляващите.
 
Penka the cow sentenced to death by Brussels for wandering a few hundred yards from her home!
— Sara-Lise Howe (@saralisehowe)
 
Случаят на кравата Пенка беше разискван и на постоянно заседание на Управителния съвет на браншовата организация " Обединени Български Животновъди " . " Абсолютно сме съпричастни към ориста на това животно и желанието на неговия притежател да не бъде евтаназирано. Но и всички сме съгласни с това, че живеем в европейска страна и би трябвало да съблюдаваме както националните правила, по този начин и европейските. -->
 
В момента България ръководи Европейският съюз и считаме, че не би трябвало да се позволяват неточности, с които да подлагаме България на избор под напън на публичното мнение, медии или каквито и да било лобита. Смятаме, че законите на Република България, както и европейските, би трябвало да се съблюдават и да се ползват вярно ", означават с мнението си от " Обединени Български Животновъди ".
 
The Sun runs an explainer on plight of Penka, first revealed by AFP and taken up as a campaign by the Brexit bulletin
— James Rothwell (@JamesERothwell)
Междувременно кравата Пенка влезе в международните медии. Случаят беше отразен от десетки водещи медии по света. Многотиражният английски таблоид " Сън " също посвети публикация на животното.

Вестникът даже илюстрира маршрута, който кравата е минала. Именно от картата на английската медия обаче се породи нов скандал. На фотографията в изданието Република Македония липсва, а нейната територия е илюстрирана като част от България - по този начин страната ни се е разпростряла още веднъж до Охридското езеро и граничи с Албания.
 
 the Sun/screenshoоt

Грешката на " Сън " идва в основен за Балканите миг, в който управляващите в Скопие и Атина водят интензивни договаряния за името на югозападната ни съседка.
 
Save the cow! Sign the petition!
— SYNEIDESYS (@syneidesys)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР