Кравата-беглец Ивон почина в приют за животни в Бавария осем

...
Кравата-беглец Ивон почина в приют за животни в Бавария осем
Коментари Харесай

Почина кравата-беглец Ивон

Кравата-беглец Ивон умря в подслон за животни в Бавария осем години откакто се популяризира по целия свят, заяви ДПА.

Директорът на приюта Гут Айдербихъл, където Ивон живееше, я назова " неповторима крава с темперамент и четирикрака персона ". Той добави, че по време на престоя си при тях, тя е потвърдила, че е " същинска персона, с незагладени ръбове ".



Ивон стана известна през лятото на 2011 година, когато избяга от притежателя си и се засели в близката гора. Първите седмици тя си живя на независимост напълно умерено, до момента в който не изскочи пред полицейска кола и я оповестиха за рискова за популацията. Местните управляващи взеха решение, че Ивон би трябвало да бъде убита, само че това възмути първо германците, а по-късно и целия свят.

На помощ на Ивон се притече приютът Гут Айдербихъл, който предложи да я подслони. Нищо обаче не можеше да подмами Ивон, с цел да бъде хваната - нито храна, нито локален бик-хубавец, нито дакелът-кравар Мирко, даже медиум. Използвани бяха топлинни камери, хеликоптер, джипове.

" Целият регион полудя ", разяснява тогава локален ловджия. Накрая Ивон беше хваната благодарение на стрели с анестезия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР