Кръв за нуждаещи се дари днес кметът на община Стара

...
Кръв за нуждаещи се дари днес кметът на община Стара
Коментари Харесай

Старозагорският кмет се включи в кампанията „Да бъдеш герой е в твоята кръв“

Кръв за нуждаещи се подари през днешния ден кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и стана част от акцията „ Да бъдеш воин е в твоята кръв “. Тя се провежда от Сдружение " Самаряни ", Сдружение Моята еОбщина и Районен център по трансфузионна хематология (РЦТХ) - Стара Загора . Започна на 30 април и продължава до 5 април. 
Тодоров мина през всички процедури по стерилизация, мерене на температура, осъществяване на изявление при идването си в центъра. 
„ Включих се в тази акция, тъй като макар изключителното състояние, би трябвало да бъдем солидарни. Тази кръв за някои значи живот . Трябва да се радваме, че сме здрави и да оказваме помощ, когато можем. Трябва да сме съпричастни с идеята, в последна сметка животът продължава “, показа кметът. В акцията с него се включи и секретарят на общинската администрация Делян Иванов.
„ Призоваваме хората да подаряват кръв и след тази акция, тъй като рецесията няма да свърши скоро, а ще имаме потребност от кръв “, сподели доктор Петя Матеева, шеф на старозагорския РЦТХ. Според нея има искащи да подаряват кръв - единствено през март 78 души са дарили кръв безплатно . Кръв може да се подари всеки работен ден от 7:30 до 17:30 часа в центъра . За да не се струпват на доста хора на едно място, в постройката не се позволяват придружители на кръводарителите, които влизат по двама. С цел гарантиране на оптималната сигурността на всеки кръводарител и на личния състав е основана прецизна организация. Всички чиновници на кръвния център в Стара Загора са снабдени и оборудвани с нужните персонални защитни средства.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР