Краткосрочните пътувания на европейските граждани до Великобритания ще са без

...
Краткосрочните пътувания на европейските граждани до Великобритания ще са без
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Краткосрочните пътувания на европейските граждани до Великобритания ще са без визи

Краткосрочните пътувания на европейските жители до Англия ще са без визи. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева пред публицисти в Народното събрание.

„ Още от предходната година развиваме трите вероятни сюжета, колкото и да не ни се искаше да се стига до третия най-лош сюжет – овакантяване на Англия без договорка. Миналата година по средата беше признат проектът за деяние и от септември всички институции са приканени с писмо от мен да актуализират още веднъж всичките разновидности с фокус върху третия “, сподели Захариева.

По думите й всяка една от сферите на действия ще бъде наранена. „ По отношение на пътуванията Европейска комисия одобри общ метод. Измени директивата за пътуванията като включи великобританските жители за краткосрочните пътувания, като такива, които ще пътуват безвизово, надлежно европейските жители да пътуват безвизово до Англия. Още предходната година Великобританското правителтво пое ангажимент, че без значение дали ще се реализира договорка или не, европейските жители – приказвам за българите, които живеят там, ще запазят правата си, както са контрактувани. Това важи за тези, които към датата на овакантяване са във Англия. В съглашението беше контрактуван съвсем двегодишен временен интервал, в който и жителите, които отидат тогава да живеят във Англия и през този интервал щяха да се употребяват с такива права. Ако няма договорка, това няма да важи за този интервал “, добави Захариева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР