Кратко прессъобщение на пресцентъра на служебното правителство ни уведоми за

...
Кратко прессъобщение на пресцентъра на служебното правителство ни уведоми за
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: През зетя на ген. Стоименов РУМНО овладя ДАТО

Кратко прессъобщение на пресцентъра на служебното държавно управление ни уведоми за предопределение, което беше обществена загадка от няколко седмици. Със заповед на министър-председателя Стефан Янев Бисер Борисов е освободен от длъжността заместник-председател на Държавна организация " Технически интервенции " и незабавно назначен с декрет на Румен Радев за ръководител на ДАТО. Ако би трябвало с едно изречение да се опише случилото се, то изречението е следното – през зетя на ген. Стоимен Стоименов комунистическото Разузнавателно управление на Министерството на нар (военното разузнаване) овладя ДАТО. Бисер Борисов е брачен партньор на една от двете дъщери на Стоименов, оповестява Zonanews.bg.

Бисер Борисов е дълготраен чиновник в службите за сигурност. Това не е безусловно конкурентно преимущество, а по-скоро минус. Бил е чиновник по сигурността в Столична дирекция на вътрешните работи, когато Национална работа " Сигурност " (НСС) беше към Министерство на вътрешните работи. После отива в централата на НСС, а по-късно след това оглавява структурата на НСС в Столична дирекция на вътрешните работи. Бил е чиновник по сигурността в КФН, а по-късно е назначен в ДАТО. Последно е зам.-директор на организацията, която реализира реализацията на СРС-та. Основното конкурентно преимущество на този човек е, че е шурей на дългогодишният върховен комунистически функционер преди 10 ноември и дълготраен зам.-директор на военното разузнаване по-късно ген. Стоимен Стоименов.
свързани новини4528преди 21 часа107144на 04.10.2021
Нека забележим какви качества и " експертиза " има Стоимен Стоименов. Четем " План – предложение за разискване в Колегиума на Министерство на народната отбрана разстановката на политическите офицери от българската национална войска – номенклатура на Колегиума и на Централен комитет на Българска комунистическа партия на съвещанието на 29.08.1983 година Тук подполковник Стоимен Цветанов Стоименов е разказан с всички детайлности. Роден на 24 септември 1942 година в с. Щърково, Пазарджишки окръг. Член е на Българска комунистическа партия от 1963 година! Вижте в този момент каква е кариерата на " специалиста " по национална сигурност Стоимен Стоименов: в Българска народна армия е офицер от 1965 година като пълководец на взвод; след това секретар на ПК на ДКМС; помощник-началник по работата измежду членовете на ДКМС в съединение; инструктор в отдела " За работа измежду членовете на ДКМС " – ГлПУНА; ст.помощник шеф на отдела " За работа измежду членовете на ДКМС " – ГлПУНА; зам.-началник на отдела " За работа измежду членовете на ДКМС " – ГлПУНА; шеф на отдела " За работа измежду членовете на ДКМС " в ПУ на СВ; ЗКПЧ (заместник-командир по политическата част), той шеф Пожарна охрана на 11 тбр (танкова бригада); ЗКПЧ, той и шеф на политотдела на 1 мсд (мотострелкова дивизия). 100-процентов комунистически политически офицер, от тези, които осигуряваха налагането на болшевишката идеология в армията и следяха зорко някой да не се отклони от " правата линия " на партията.
свързани новини52993на 29.09.2021






Стоимен Стоименов като номенклатура на Централен комитет на Българска комунистическа партия Източник: Zonanews

През 1985 година е трансфериран в отдел " Социална и национална сигурност " на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Преди това обаче Стоимен Стоименов отива на върховен научен курс във светая светих на комунистическата партийна Мека – Военно-политическата академия " Владимир Илич Ленин " в Москва. Стоименов настойчиво отхвърляше, че е бил в тази академия, до момента в който преди осем години политологът Антон Тодоров го закова с документи от Военно-историческия списък във Велико Търново. Ето, виждате документи от този списък, които потвърждават, че досегашният президентски консултант по националната сигурност Стоимен Стоименов е приключил ВПА " В.И.Ленин " в Москва в средата на 80-те години на предишния век.
свързани новини212388на 18.06.2021






Стоимен Стоименов като слушател във Военно-политическата академия Ленин в Москва Източник: Zonanews

Молбата на министъра на защитата Добри Джуров и началника на ГлПУНА Митко Митков за изпращането му във ВПА " Ленин " в Москва е задоволена от отдел " Социална и национална сигурност " на Централен комитет на Българска комунистическа партия и другарят Стоимен Стоименов стартира " образоването " си в най-комунистическото място на света, в най-ретроградната и алена академия – военно-политическата.





Стоимен Стоименов като слушател във Военно-политическата академия Ленин в Москва Източник: Zonanews

За това той получава в съгласие позволение и от Централен комитет на ДКМС в лицето на Станка Шопова, защото сега на заминаването си за Москва е шеф на отдела за работа измежду членовете на ДКМС при ГлПУНА.



Стоимен Стоименов като слушател във Военно-политическата академия Ленин в Москва (6) Източник: Zonanews

След завръщането си от образование във Военно-политическата академия " Ленин " в Москва, Стоимен Стоименов става инструктор в отдел " Военно-административен " на Централен комитет на Българска комунистическа партия, който през 1984 година е преименуван на отдел " Социална и национална сигурност ", ръководен от един от най-доверените хора на Москва в България - ген.-полк. Велко Палин.



Стоименов, Джуров, Палин и ген.полк. Владимир Якушин, шеф на Генерален щаб на Сухопътните войски на Съветската войска, 1982 год. Източник: Личен архив/ Ст. Стоименов

За да разберете статута на този отдел и неговото основно значение за обезпечаване на комунистическата тирания в България е нужно да се запознаете с " Основни положения за работата на отдел " Социална и национална сигурност " на Централен комитет на Българска комунистическа партия:

I. Общи положения
Отдел " Социална и национална сигурност " на Централен комитет на Българска комунистическа партия е спомагателен орган, който съдействува на Централния комитет и на неговите управителни органи за създаване и осъществуване на политиката на партията в региона на националната и обществената сигурност на страната. Щатът на отдела се утвърждава от Секретариата на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Личният състав на отдела се състои от политически и механически сътрудници. Политическите сътрудници са генерали и офицери на действителна военна слуужба със непокътнати права на военнослужещи и експерти с висше юридическо обучение. Те са номенклатура на Политбюро или Секретариата на Централен комитет на Българска комунистическа партия ".

И още: " Отдел " Социална и национална сигурност " на Централен комитет на Българска комунистическа партия следи активността по осъществяване на партийните решения от: министерствата на националната защита, на вътрешните работи и на правораздаването, Главната прокуратура, Върховния съд,...В своята всестранна активност в помощ на Политбюро и Секретариата на Централен комитет на Българска комунистическа партия отделът:
- подкрепя Централния комитет и неговите органи...;
- ползва редовно и поредно политическия метод и жанр на революционно мислене и активност...в работата по осъществяването на партийните решения;
- обогатява изпитаните и утвърждава нови партийни способи, форми и средства за издигане на раввнището на партийната работа и ръководство;
- задълбочено и редовно учи фрагментите в следените ведомства... съдействува на Политбюро и Секретариата на Централен комитет на Българска комунистическа партия за верен асортимент, систематизиране, оценка и възпитания на номенклатурните и основаване на аварийни фрагменти... ".



Патологичният палач и комунистически нарушител Добри Джуров и Стоимен Стоименов като началник на комсомолския отдел в ГлПУНА, 1981 година Източник: Личен архив/Ст. Стоименов

Всички във отдел " Социална и национална сигурност " (до 1984 година се назовава " Военно-административен " ) са били номенклатура на Политбюро и Секретариата на Централен комитет на Българска комунистическа партия! Вижте каква е дължностната характерност на инструктора в този отдел:
" Инструкторът е съществена фигура в апарата на Централен комитет на Българска комунистическа партия и е номенклатура на Секретариата на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Инструкторът се притегля на работа в отдела след задълбочено изследване на политическите, деловите, професионалните и нравствените качества, посочени в Правилника за работата на апарата на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Освен тях към инструктора от отдел " Военно-административен " се предявяват спомагателни условия. Той би трябвало да има висше военно или юридическо обучение и нужния партиен, управителен и изпълнителски опит като командира, щабен или политически служащ във въоръжените сили на Народна република България... ".

Просто не е за поверие – вместо антибългарската активност на тези чиновници и крепители на тоталитарната комунистическа власт да бъде еднопосочно оценена, а те да бъдат лимитирани посредством лустрационни закони от заемането на значими и авторитетни позиции във властта в " демократична " България, ние ги виждаме конфигурирани на основни постове към този момент над 31 години! Това е позорище!

Не знам дали си давате сметка какво са правили такива като президентския консултант в това непоносимо време, когато Българска комунистическа партия беше наложила диктатурата си благодарение на руските танкове. Една от главните функционалности на тези хора беше да парират всеки опит на непокорство и неприемане на политиката на Българска комунистическа партия. За да се издигне в навечерието на 10 ноември 1989 година до шеф на политотдела на 3-та войска е трябвало да бъде извънредно лоялен – на Българска комунистическа партия и Москва. Нещо повече – заемането на генералска служба с чин полковник е означавало единствено едно – този човек е готвен от висшите си настойници от компартията за възможен правоприемник на ген.-полк. Велко Палин отпред на най-важния отдел на антибългарската Българска комунистическа партия – " Социална и национална сигурност ". Междувременно пази дисертация с космополитен значимата и забавна тематика: " Партийното управление на Комсомола в Българска народна армия в стадия на създаване на развито социалистическо общество ". С тази тематика той става " претендент на военните науки " във военна академия " Г.С. Раковски ", по научна компетентност " ПС и ППР в Българска народна армия " (партийно строителство и партийно-политическа работа). Днес, поради невероятен и доста значим теоретичен принос той се кичи с купата " лекар на военните науки ", тъй като както виждате човечето си има предпазена дисертация.

Стоимен Стоименов няма приключена генералщабна академия, само че не щеш ли през 1991 година, към този момент в демократични времена, получава генералско звание. През 1990 година е готвен за боен аташе в Москва, само че аташе отива ген. Стоян Топалов. Какво, мислите че това е знак за справелдливия заник на кариерата на комуниста Стоимен Стоименов ли? Неее, неточност. Такъв обективен заник щеше да се случи в друга страна, не и в сбърканата от поскомунистическите издевателства България. Година по-късно неведима ръка го тегли нагоре и го слага по основни постове в страната. През 1991-1992 година е шеф на пресцентъра и представител на МО. През 1993 година Стоименов става началник на всички военни аташета, откакто е назначен за нач.-отдел " Военни аташета " в Разузнавателното ръководство на Генералния щаб на армията?!

Нека повторим – човек, който е бил дясна ръка на московския " ставленик " ген.-полк. Велко Палин преди 10 ноември, след тази дата става един от най-важните хора във военно разузнаване на " демократична " България. Прощавайте, това е низост. Няма вид, при който себеуважаващ се българин да одобри това. Прецедент е военачалник да стане началник на този отдел във военното ни разузнаване – преди и след него постоянно са полковници, което значи, че Стоименов е спретнат на топло и му се готви ново израстване в кариерата – този път във военното ни разузнаване.



Стоимен Стоименов се ръкува с вицепрезидента Тодор Кавалджиев, в компанията на Ангел Кацаров (л) - шеф на военното разузнаване към 1998 година и Николай Русатев (ц), зам.-директор по агентурата Източник: Личен архив/Ст. Стоименов

И в действителност, още през 1994 година той става заместител - шеф на Разузнавателно управление на Генералния щаб на БА. Отговаря отново за военните аташета. По това време службата има трима зам. – началници: един по агентурната (оперативната) работа; един по информацията (анализа) и един по логистиката. Този последният, по логистиката (тила) става Стоимен Стоименов. Не се заблуждавайте по описанието, с изключение на тиловашките действия в ресора на Стоименов е бил и отдел " Кадри "! Това е най-важното предопределение в неговата кариера след 10 ноември. В това си качество този човек е бил ръководител на комисията по фрагментите на военното ни разузнаване. За да се схванат пълномощията и смисъла на тази комисия е задоволително да кажа единствено това – през нея са прекосявали всички назначения зад граница, включително резидентите на военното ни разузнаване. Последна дума за всички тях е имал сътрудникът на комунистическия московски сатрап ген.-полк. Велко Палин и инстурктор в отдел " Военно-административен " ( " Социална и национална сигурност " ) в Централен комитет на Българска комунистическа партия Стоимен Стоименов. Този човек е казвал кой ще работи във военното ни разузнаване и къде. Толкоз. А ние чакахме лустрация, декомунизация и така нататък Друг път! Виждате, че комунистическите копои порастват във висшата държавна подчиненост даже и двадесет години откакто режима на Българска комунистическа партия е паднал.

Нека забележим какви са резултатите от активността на днешния президентски консултант, до момента в който е кадрувал във военното ни разузнаване от средата на 90-те та чак до 2005 година Четем отговор на воения министър Аньо Ангелов през юли 2012 година, който дава отговор на въпрос на народния представител Иван Н. Иванов по отношение на промяната в работа " Военна информация ":
" Конкретно на въпроса Ви за % от командния управителен състав, назначен в структурите на службата преди 1991 година Ще посоча, че вследствие на осъществените организационно-щатни промени през 2011г., освобождение на военнослужещи от военна работа и преназначаване на служещи към 1 юли 2012 година, подобен управителен и команден състав, който е работил в структурите на службата преди 1991г., съставлява 44% ". Без коментар! Стоимен Стоименов безусловно натъпква службата с маса политически офицери от тоталитарно време и ги прави оперативни служащи и шефове. Емблематичен е случая с началника на втори действен отдел, с букви В.П., който е приключил политически профил във военно-строителното учебно заведение!!! Същият В.П. е пратен след време боен аташе в натовска страна.

След всичко разказано дотук неизбежно пораждат няколко въпроса:

- каква е била подготовката на Стоименов като шпионин и къде я е получил?;
- какъв брой непознати езика знае и по кое време се е явявал на изпити за това?;
- какъв брой военни сътрудници е виждал на терен и какъв брой е вербовал?;
- какъв брой тайника е заредил или иззел?;
- какъв брой шифрограми е написал и какъв е бил въобще приноса му за осведомителния развой в службата?

Даже няма потребност от особени старания, с цел да отговорим – нула. Голяма, кръгла нула – това е отговорът на тези въпроси. Този човек е бил елементарен комунистически имплант във военното ни разузнаване. След пенсионирането си 2005 година Стоименов става член на една дузина прокомунистически, леви организации, гравитиращи все към Българска социалистическа партия, имал е даже кабинет на " Позитано 20 ", а през 2010 година Стоимен Стоименов е бил на работа на цивилен контракт в ДАНС, с цел да, забележете, " образова " фрагментите на Агенцията. През 2012 година стана за към година и половина консултант по националната сигурност ан президента Росен Плевнелиев, само че в резултат на разкритията на политолога Антон Тодоров, включително и отвореното писмо, което той написа до президента Плевнелиев, Стоименов беше отхвърлен през лятото на 2013 година и неотложно се появи като консултант в парламентарната комисия по национална сигурност с ръководител тогава Димитър Дъбов от Българска социалистическа партия. Днес Стоименов е главен душеприказчик на Румен Радев и главен фактор в провежданата от него антизападна и проруска политика и решения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР