Кратко, но съдържателно видеообръщение беше използвано като средство за покана

...
Кратко, но съдържателно видеообръщение беше използвано като средство за покана
Коментари Харесай

Костадин Костадинов, кандидат за кмет на Варна, към Иван Портних: Иване, излез на открит дебат с мен! Защо се криеш?

Кратко, само че съдържателно видеообръщение беше употребявано като средство за покана за открит спор от страна на главния конкурент на досегашния градоначалник на Варна – Костадин Костадинов. В него водачът на партия Възраждане предизвика сегашния кмет на Варна, Иван Портних, да отговори на въпроси, свързани с настоящи проблеми за града. Основното, което пита Костадинов е: има ли корупция в общинската администрация, за какво варненци заплащат една от най-скъпите такси боклук, а по улиците на града препълнените с отпадъци казани са всекидневие, за какво градежът на 3,3 км бул. във Варна излезе на цена от съвсем 140 млн. лева, при действителни, съгласно самостоятелни специалисти, към 30 млн лева? Защо във Варна се построи най-скъпият път в историята на човечеството бул., с разлика от 110 млн. лева сред действителната цена, избрана от самостоятелни специалисти, и платената?



Оказа се, че кметът на Варна си разрешава да закъснява с отговора или въобще да не дава отговор даже на Общинския съвет. През последните 4 години от мандата си кметът, рядко е участвал на сесиите на Общинския съвет и безусловно в никакъв случай не е взел участие в дебатите, които са ставали в него. Костадинов, който е част от този съвет към този момент 8 години, напомня, че за 44 общински сесии, самият той е задал 39 въпроса към Портних, като в най-хубавия случай е получавал отговор след месеци. Голяма част от запитванията на общинския консултант са без отговор и до през днешния ден. Лидерът на партия Възраждане се съмнява, че повода за изчезналите отговори е в това, че с разликата в цените се облагодетелстват компании близки до ръководещата партия ГЕРБ.

Борбата с корупцията в ръководството на Варна, постоянно е била една от главните дела на Костадин Костадинов през двата му мандата като общински консултант. Наблюдатели на политическите процеси в морската ни столица напомнят в тази връзка, че един от въпросите, по които Костадинов постоянно е бил изключително несклоняем, е този за противозаконното строителство. Той беше измежду първите, които започнаха да приказват по въпроса за противозаконното застрояване на Морската градина, както и на другите крайбрежни региони във Варна. Също по този начин и във връзка с противозаконните цигански гета, поради които се и случи огромното наводняване в квартал Аспарухово през 2014 година Костадинов твърди, че разрастването на тези квартали е директно обвързвано с печеленето на гласове по време на избори от страна на ръководещата ГЕРБ, което съгласно него е директна форма на политическа корупция и корист със служебно състояние. За всички тези неща, касаещи живота на варненци, водачът на Възраждане желае да провокира на директен спор Иван Портних, само че е песимистичен, че това ще се случи.

На локалните избори за кмет 2019 Костадинов се явява като претендент за кмет и лидер на листата за общински съветници на личната си партия Възраждане. Той е апетитен от всички анализатори за главен конкурент на актуалното ръководство на Варна. Очаква се да бъде всеобщо подсилен и от редовите социалисти в морската столица. Това се случва макар напъните на Корнелия Нинова да осуети кандидатурата на претендента за кмет Костадинов като лидер на обединената съпротива във Варна, против ръководството на ГЕРБ и Иван Портних.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР