Краткият отговор - ще замиришем и ще започне да ни

...
Краткият отговор - ще замиришем и ще започне да ни
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако спрем да използваме шампоан?


Краткият отговор - ще замиришем и ще стартира да ни сърби, написа lifestyle. Но за какво?

Ролята на шампоана е да " прихване " всички мазнини, бактерии и мръсни частици, които събираме в косата си, и да ги завлече към канала дружно с пяната.

Това, което съставлява терзание за някои хора, е, че множеството шампоани извършват тази си роля прекомерно дейно, като по този метод лишават скалпа от избрана доза мазнини, които са потребни за здравето на кожата и косата.

 Снимка 417717

Източник: iStock

Така, с цел да компенсира огромните загуби, породени от шампоана, кожата на главата стартира да създава повече мазнини от обикновено. Това от своя страна води до по-често къпане с шампоан, тъй като мазната коса е нещо, от което всеки бяга.

В същото време специалистите в козметиката и грижата за косата настояват, че в случай че спрем да употребяваме шампоан, всички тези бактерии и нечистотии ще стартират да изтъняват косата ни единствено след към шест месеца.

Натрупването на бактерии върху скалпа пък може да аргументи сърбеж и даже кожна зараза, тъй че не е добра концепция да се къпем единствено с вода.

 Снимка 417715

Ако въпреки всичко желаеме да се освободим от химикалите и зависимостта си към някои марки, можем да заместим шампоана с по-леки почистващи вещества, като сода бикарбонат да вземем за пример.

Ако смесим содата с етерични масла, получената течност ще е по-гъста от шампоана, само че най-вероятно и по-ароматна, без в нея да има каквито и да е нежелани химикали, които да изстъргват потребните мазнини от кожата на главата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР