Краткият отговор е: ДА, ИМА! Само някой трябва ясно да

...
Краткият отговор е: ДА, ИМА! Само някой трябва ясно да
Коментари Харесай

Има ли почва социализмът у нас?

Краткият отговор е: ДА, ИМА! Само някой би трябвало ясно да формулира актуалното разбиране за " социализъм " и да го вкара като базова полезност в съзнанието на хората у нас. В днешно време хората възприемат всевъзможни хрумвания, за какво да не възприемат и социализма?

Без да е ясно какво е растението(социализъм) и по какъв начин се обработва и засява почвата (общество) е невероятно да се получат предстоящите плодове. Разяснения по тези въпроси са в дългия отговор:

І. ПОЯСНЕНИЯ ЗА ПРОЦЕСА НА ВКАРВАНЕ НА ИДЕИ В СЪЗНАНИЕТО.

От безконечни времена по света се води война за мозъците и душите на хората (ментална война). Сега тя е по-интензивна и тотална заради осведомителните технологии, които разрешават бърз и директен достъп до съзнанието на всеки субект, прескачайки обществените филтри - семейство, общественост, страна.

Пример: Внучето смята баба си за персонален зложелател, тъй като по този начин са му споделили в Интернет. Била е комунистка.

Технология на актуалната " ментална война " (най-общо):

1. Създаване на безпорядък в мисленето на индивида посредством унищожаване йерархията на полезностите и върховенството на безспорните полезности (сакрали, аксиоми, догми), които стабилизират душeвността, образуват цивилизационния човек и служат за оценка на концепциите и събитията. Без подчиненост всички полезности и хрумвания се трансформират в еднообразно значими. Човекът престава да разграничава положителното от злото, истината от лъжата, обективната действителност от виртуалната, основното от второстепенното. Такъв човек, прескачайки от една мисъл на друга, не може да подреди нито личното си държание, нито живота към себе си.

Този стадий на менталната война беше сполучливо и всеобщо осъществен от либерализма посредством безпорядък и многопосочно говорене - болшинството от хората към този момент са готови за деструктивно зомбиране.

2. ПОДМЯНА по инцидентно вътрешно или целеустремено външно разбиране на обичайните полезности със инцидентни, маниакални, " свръхценни хрумвания " (според психиатричната терминология), колкото и нелепи да са при трезва оценка.

3. Стремежът на индивида към непоклатимост отстранява хаоса в мисленето, като разсъдъкът кристализира към новия догматичен център - " свръхценната концепция " , само че към този момент НЕ като разсъдък на цивилизационен човек, а като последовател на деструктивна фракция. Пост-човек, зомби с промит мозък, човек " захласнат от бесове " (според религиозната терминология).

Забележка: Има типологическо подобие на мисловните процеси при цивилизованите хора и обхванатите от маниакални хрумвания хора:

- центриране на мислите към " свръхидеята ", послушание на всички полезности на главната;

- твърдоглавие и упоритост в пробутване на своята " свръхидея " ;

- всеотдайност за концепцията и остра форма на експанзия във връзка с тези, които не я приемат;

- неизменност, целокупност,, последователност и поредност в реализация на своята " свръхидея ".

При цивилизованите хора резултатът от " свръхидеята " е градивен, при маниакалните - унищожителен.

Примери: 1. Свръхценната концепция " битка със задкулисието ". Нелепа при трезва оценка. Възприета от някои наши политици и почитателите им като " свръхценност ", с следващи съответни дейности и последици.

2. Свръхценната концепция " Германия над всички " през 30-те години на предишния век. Нелепа при трезва оценка. Възприета от немските ръководители и народа като " свръхценност ", с следващи съответни дейности и последици.

3. Свръхценната концепция " Украинците - по-великата нация ". Нелепа при трезва оценка. Възприета от украинските ръководители и част от народа като " свръхценност ", с следващи съответни дейности и последици.

Забележка: Хомофобията постоянно кристализира във фашизъм. Историята демонстрира - фашистите не се радват на дълъг живот.

Детайл: В средновековието индивидът, разгласен съгласно тогавашните безспорни полезности за захласнат от дявола, са го изгаряли на клада. За да не вреди и да не заразява другите. В днешно време, заради разрушена ценностна подчиненост в обществото, подобен човек го вършим министър-председател. С всички произлизащи последици за обществото.

ІІ. ЩО Е ТОВА СОЦИАЛИЗЪМ?

Ще дефинирам определение за понятието " социализъм " на равнище висши хрумвания:

Социализмът е общество, осигуряващо заслужен живот за всички и построено на правилото за господство на публичния интерес над частния, на общото богатство над частното.

При социализма висша полезност за индивида е присъединяване в публичните каузи, а персоналният комфорт и сигурност (разумно ограничени) са средство за реализиране на тази полезност.

Срещу горното определение за социализъм могат да възразят единствено либералите, съгласно които частният интерес стои над публичния, общо богатство не съществува, висша полезност за индивида е комфорт и сигурност, а публичните каузи са нужни единствено за тяхното застраховане.

Плановата стопанска система, учредена на човешкия рационализъм и съдействие, е икономическото лице на социализма. Капиталистическата стопанска система, учредена на бурност на пазара и канибалската концепция за заличаване и усвояване на съперника, е икономическото лице на либерализма и фашизма.

Съществуват разнообразни разновидности за метода на осъществяване на социалистическо общество. Марксисткият социализъм, с неговите хрумвания за социална благосъстоятелност на средствата за произвеждане, тирания на пролетариата и международна гражданска война, е единствено един от разновидностите за създаване на социализъм. Експериментите при реализацията му не помогнаха, а по-скоро попречиха на концепцията на социализма, дискредитирайки я с извращения на тематика " рационализъм " при обезпечаване живота на хората, безцелни ограничавания и смесвайки я с концепциите на либерализма.

Предимствата на социализма, като общество с господство на общия интерес над самостоятелния, са най-малко две:

1. Човекът непрестанно покачва своята жизненост, движейки се по пътя на напредъка към съвършенство. Когато биологическата еволюция (физическо рационализиране, належащо за оцеляване в природата и измежду конкурентите) съвсем доближава своите граници и се усилва множеството на индивидите, на основата на разсъдъка се ускорява развиването на другия постепенен съставен елемент - общественият (взаимодействие със себеподобните). От конкуренция хората минават към кооперация, от самостоятелно държание към групово.

Ние сме съвременници на част от този преход - от демократичния публичен модел с конкуренция на индивидите към модели на социалност, дружност, общинност.

Социализмът, посредством правилото за господство на публичните ползи над частните, подхожда на общото направление за развиване на индивида - обществената еволюция. Либерализмът, посредством преноса на биологичните еволюционни правила върху общественото пространство, е контра-еволюционно отклоняване, което последователно ще изчезне.

2. Присъединяването ни към англо-саксонската империя вкара у нас и нейната идеология - либерализма, само че не във формата на класическа идеология, а като постидеология. Това значи, че полезности и концепциите не се декларират обществено и не се разискват, което основава чувство за неявяване на идеологии изобщо. Либерализмът, навлязъл и в битието на индивида като постидеология, наложи в съзнанието религия за неявяване на идеологически други възможности.

Тридесетгодишното деяние на либерализма у нас докара до това, че България е на път да изчезне заради отреденото и в империята място на " победения " в конкурентната битка. Този развой срамежливо назоваваме " демографска рецесия ".

За да не изчезнем като народ, би трябвало да се освободим от либерализма, с неговия фетиш към раздробяване, разложение, мрачевина и гибел! Алтернативите са социализъм или фашизъм. Аз предпочитам социализъм! За вас - не зная.

ІІІ. КАКВО ДА съдебна експертиза ПРАВИ (план за деяние в четири точки)?

1. Създаване на НЕФОРМАЛНА група от единомишленици които, употребявайки методите на аксиологията, да формулират актуалното разбиране " социализъм " на равнища висша полезност и универсални полезности (едно равнище по-ниско). Разработките да са във форма, годна за потребление в технологиите на менталната война.

Липсата на ясно образувани универсални полезности основава разнопосочност при решение на проблемите на равнища локално-групови и самостоятелни полезности.

Забележка: Използваното тук разбиране " единомишленици " значи група от хора, които са:

- неувредени съдбовно от концепциите на либерализма и уверени в нуждата от промяната му със социализъм.

- с развито критическо мислене, устойчиви на операции, познаващи и уважаващи разумното мислене и методологията на научните проучвания, с умения за работа в екип.

И в този момент има групи хора, които се занимават с проблемите на социализма. Не се вижда тяхно значително влияние върху публичното схващане. Вероятни неточности са, че се занимават с проблемите на равнища настоящи събития или персони, без да са изяснили проблемите на най-високо ниво(идеи), и второ - не употребяват задоволително умело технологиите на политическите връзки.

2. Да бъде формирана политическа стратегия и правилник на Социалистическа партия (не лява изобщо, а социалистическа) за използване на концепциите в действителната политика.

Идеите в политическата стратегия да подхожда на създадените универсални социалистически полезности, а уставът да подсигурява организационно реализацията им.

Политическа партия е нужна на социализма за всеобщото разпространяване на концепциите, а при приемане на власт - за превръщането на концепциите в държавна норма.

3. Да бъде отправено предложение към Българска социалистическа партия за приемането на програмата и устава като свои съществени документи. Има огромна възможност най-вече социалисти да се намерят в редиците на Българска социалистическа партия. Ако тази догадка се окаже погрешна, а демократичните провали в партията са огромни и Българска социалистическа партия отхвърли програмата и устава - да се основава нова социалистическа партия. Добре създадени стратегия и правилник на Социалистическа партия няма да останат неизползвани!

4. На всички стадии от проекта да се популяризират социалистическите полезности и хрумвания посредством технологиите на политическите връзки и менталната война.

Считам, че целевата група, от която се търси поддръжка за социализма и към която следва да се насочат политическите послания, би трябвало да се дефинира по НОВ НАЧИН - съгласно съзнанието, а не съгласно битието, както обичайно я дефинира Българска социалистическа партия.

Догмата " Битието дефинира съзнанието " не е абсолютно вярна. Факт е, че получаващите обществени помощи не се трансформират автоматизирано в социалисти, макар желанието на някои политици и идентичния корен на думите обществени и социалисти.

Ако Българска социалистическа партия (и други партии) се занимава единствено с битието(храната и тока) на популацията, а грижата за съзнанието е оставена на други хора, съм сигурен че след пет години ние ще имаме болшинство от нахранени (даже охранени) фашисти. Само не съм сигурен какъв ще бъде типът на фашизма, само че най-вероятно ще е екофашизъм.

ІV. РЕЗЮМЕ НА СЪЩЕСТВЕНИТЕ ИДЕИ В ГОРНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ.

1. Определение за понятието " социализъм ":

Социализмът е общество, осигуряващо заслужен живот за всички и построено на правилото за господство на публичния интерес над частния, на общото богатство над частното.

2. Целева група, от която се търси поддръжка за концепциите на социализма: да се дефинира по нов метод - съгласно съзнанието, а не съгласно битието. Въвеждането на концепциите би трябвало да се прави директно в съзнанието на хората, а не чрез битието им.

3. Методи за въвеждане на социализма в обществото - посредством технологиите на " менталната война ". Без да се промени ценностната система на индивида, социалистическите хрумвания няма да бъдат признати от обществото.

4. План за деяние в четири точки:

Определение на актуалното понятието за " социализъм " на равнища висша полезност и универсални полезности във форма, подобаваща за потребление в менталната война; създаване на стратегия и правилник на Социалистическа партия (не лява изобщо, а социалистическа) за използване на концепциите в действителната политика; въвеждане в Българска социалистическа партия или в нова партия на програмата и устава; разпространяване на полезностите и концепциите на социализма посредством технологиите на политическите връзки и менталната война.

Без искания за пълнота и истина от последна инстанция се надявам, че изложените от мен хрумвания и ценностен разбор ще оказват помощ за осъществяване на социализма в България.

Среща-разговор " Социализмът има почва у нас ", НДК, клуб " Перото "

гр. София, 19.07.2022 година

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР