Кратките болнични, до три дни са малка част от всички

...
Кратките болнични, до три дни са малка част от всички
Коментари Харесай

КНСБ: Болничните до три дни са малка част от всички обезщетения

Кратките болнични, до три дни са дребна част от всички компенсации, които се изплащат от работодатели и страната. Това демонстрират данните на Националната статистика, оценени от синдикатите. Това на процедура оборва главното изказване на работодателите, че най-големите измами са при късите болнични, които се изплащат от бизнеса.

С близо 50% се е нараснал броят на дните, които се изплащат като болнични през последните осем години. През 2018 година те са достигнали 17 милиона и 800 хиляди.

Средната дълготрайност на болничните обаче е над 8 дни, а междинното парично обезщетение е 31 лв. и 22 стотинки.

Общият годишен разход за болнични за осем години е повишен над 2 пъти до 556 милиона и 600 хиляди лв.. Лицата, употребили болнични, са 899 хиляди души годишно, като съвсем половината са употребили болнични сред 15 и 30 дни.
 Анализ на КНСБ: Дългите болнични са с максимален растеж през последните години Анализ на КНСБ: Дългите болнични са с максимален растеж през последните години
"Едно преждевременно и недобре премислено предложение на съдружния съвет на ръководещото болшинство в Парламента постави на масата за разискване въпроса з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР