Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира ...

Кратки новини: Кабинетът ще освободи честоти за 5G мрежи.Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Кабинетът ще освободи честоти за 5G

Освобождава се радиочестотен спектър за стартиране на изграждането на 5G мрежи, реши правителството с промени в Националния план за разпределение на радиочестотния спектър. По този начин се създават условия за предприемане на действия от Комисията за регулиране на съобщенията за организиране на дейността по предоставяне на операторите радиочестотен спектър в обхват 700 MHz и радиочестотна лента 24.25-27.5 GHz, необходими за изграждане на 5G мрежи.

"Ватия кварц" АД взе концесия за кварцов пясък

Тя ще добива и каолинова суровина в два от участъците на находище "Златен дол", реши правителството. "Златен дол" се намира в община Ветово, област Русе. Концесията е за 35 години, като през този период концесионерът ще вложи 24.5 млн. лв. инвестиции в добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 15.6 млн. лв. без ДДС. По закон 50% от тях постъпват в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ - в случая това е община Ветово.

Източник: dnevnik.bg