Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: Българин победи в престижен международен конкурс за пианисти

Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Млад българин с влиятелна победа в интернационален конкурс за пианисти

Българинът Емануил Иванов е огромният победител на 62-ото издание на Международния конкурс за пианисти на името на италианския пианист, диригент и композитор Феручо Бузони, заяви БНР. Конкурсът се организира в италианския град Болцано.

Кандидатите бяха над 420, а след прелиминарен асортимент журито с ръководител Тил Фелнер утвърди 22-ма финалисти, измежду които и 20-годишният Емануил Иванов. Той беше избрал да се показа с Концерт за пиано и оркестър №2 от Камий Сен-Санс. На второ и трето място останаха японката Шиори Кувахара и грузинецът Гиорги Гигашвили.

Пожар избухна сред селата Брягово и Искра

Пожар избухна сред селата Брягово и Искра. Огънят е локализиран. Горят сухи треви и шубраци на към 1 км от язовир Брягово. Няма заплаха пламъците да се разраснат и да доближат до околните обитаеми места.

" Пожарът се развива се на повърхност към 100 декара сухи треви и шубраци. На място има два противопожарни автомобила с 10 чиновници от пожарната, един автомобил за горене на горски пожари също с 10 чиновници ", изясни началникът на " Национален действен център " Пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Тошко Бързилов, представен от " Фокус ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР