Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: На 1 май Радев призова трудът на българите да се цени повече

" Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Държавният глава Румен Радев прикани трудът на българите да се цени повече

Президентът Румен Радев поздрави българите по случай Международния празник на труда 1 май. По думите на президента трудът е основал България, възраждал я е след войните, прославял я е по света, само че през днешния ден той постоянно остава подценен. Стотици хиляди сънародници изкарват прехраната си зад граница в търсене на почтени приходи. Това би трябвало да се промени и в България би трябвало да бъде скъп трудът на всеки български жител, споделя в публична позиция президентът.

" Докато светът води борба за гении – образовани, решителни и с взор в бъдещето, у нас битката продължава да е за почтени условия на труд и заслужено възнаграждение. От нейния излаз зависи и какво бъдеще ще има страната ни и нашият народ ", акцентира Румен Радев.

Започва плановият ремонт на V блок на АЕЦ " Козлодуй "

От през днешния ден стартира плановият годишен ремонт на пети енергоблок на АЕЦ " Козлодуй ". Ще се извърши ремонт на оборудването и на системите на блока, както и презареждане със свежо нуклеарно гориво. Като част от дейностите по плана за повишение на топлинната мощ на реакторната апаратура до 104% ще бъде осъществена рационализация на цилиндър високо налягане на турбината. Планирано е ремонтът да завърши в средата на юни. Дотогава Шести блок ще работи с цялостно натоварване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР