Кратката среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп отново показа,

...
Кратката среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп отново показа,
Коментари Харесай

Тръмп има влечение към деспоти и автократи

Кратката среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп още веднъж сподели, че американският президент има увлечение към деспоти и автократи , написа в. The Guardian.

Този уикенд в Париж, където се организираха мероприятия във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война, не трябваше да се трансформира в тежко задължение за Тръмп. За политиците сходни събития са опция да показват, че не са просто говорещи машини.

Но за американския президент уикендът не потегли добре през цялото време. Той се приземи скоро, откакто пусна коментар в Twitter против президента на приемащата страна Еманюел Макрон. Тръмп назова „ оскърбителни “ думите на Макрон, че Евросъюзът се нуждае от своя войска за опълчване на натиска от страна на Съединени американски щати, Китай и Русия. Изтълкува погрешно изявлението на Макрон, както направиха и някои американски медии.

Американският президент разгласи още през август, че ще пътува до Франция. Той изясни това с обстоятелството, че градските управляващи на Вашингтон са излезли с решението за осъществяване на личен боен церемониал в столицата. През 2017 година парадът в Париж прелестно го изненадал. Но французите устройват паради в деня на завладяването на Бастилията, а не в деня в памет на починалите през Първата международна война.

Само няколко часа след идването му във френската столица Белият дом анулира присъединяване на Тръмп в мемориалната гала на мястото, където са починали 2000 американски бойци. Като причина за това беше упоменат дъждът. Но алибито беше несигурно , което стана явно от видеокадрите от формалните церемонии с присъединяване на Макрон, Ангела Меркел, Джъстин Трюдо и представители на администрацията на Тръмп, стоящи под леко ръмящия дъждец.

Когато президентът на Франция произнесе тирада при Триумфалната арка, в която порица национализма, който, както сподели Макрон, съставлява диаметралност на патриотизма и „ в действителност се явява изменничество “, Тръмп слушаше думите му със сурово изражение на лицето. Той разцъфна едвам когато видя приближаващия се Владимир Путин. Тръмп го посрещна с глупава усмивка, която внезапно се открояваше на фона на хладната външна непреклонност на Макрон и Меркел. Руският водач тъмно се ръкува с тях. След това последва жест с вдигнат нагоре палец към Тръмп.

Вероятно срещите на Путин и Тръмп стават предмет на многочислени разисквания. Изясни се, че им е предстояло да седят един до различен на обяда в неделя, само че е било променено подреждането на креслата, и техните места се оказаха едно против друго, което в последна степен затруднява неофициалното другарство.

Очакваше се, че уикендът ще стане проява на солидарността на Запада, само че мимолетната среща на Тръмп и Путин за следващ път подсети, че американският президент го врече към автократи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР