Кратка информация за пандемията за 31 октомври 2022 г. Представи

...
Кратка информация за пандемията за 31 октомври 2022 г. Представи
Коментари Харесай

Витанов: До коледните празници няма да има проблеми

Кратка информация за пандемията за 31 октомври 2022 година Представи математикът Николай Витанов в последния ден на октомври.

„ Във вътрешността на страната ситуацията е спокойна. В Габрово би трябвало да му се хвърля по едно око, “ написа той.

По думите му коронавирус отслабва. „ В предните години разкарваше грипа за нула време, в този момент към този момент не може да се оправи така бързо, “ добави още.

Ето и цялата му прогноза:

" Както ви беше планувано, върви изясняване на връзките сред Ковида и други вируси. Очакванията са това в допълнение да забави разпространяването на Ковида през есенно-зимния интервал за 1 месец. Това няма да разреши на вълната да се вдигне високо. До коледните празници. Здравната система се чака да се оправи.

Битката сред Ковида и грипа даже води до леко намаление на заболеваемостта и по този начин отсрочва дестабилизацията на настоящия хомеостазис. Знаете, той се чака да държи до превишаване на заболеваемостто от 150 на 100 000.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 108. Очакван период на непоклатимост на сюжета най-малко 135 дни. Което значи, че и през ноември се чака лечебните заведения да не се изпълнят. Гледайте, дали ще стане по този начин.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 119.24 на 100 000. Пак спад тук. Грипът забавя ковида. Очакваното закъснение е 1 месец, което значи, че Ковид вълната няма да има време да се вдигне високо, тъй че да да има огромни проблеми в здравната система и да не скапе коледните празници. Пази се народе и си стягай бавно коледните празници. И гледай дали ще се сбъдне тая прогноза. До Коледа има много време още, нали по този начин.

Припомням сюжета Празни лечебни заведения – постоянен при под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 213 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Очаква се 220 дни да няма дифузно разпространяване и по-късно сред 220-тия и 230-тия ден де се реши ориста на обстановката до края на годината – в случай че и там няма дифузно разпространяване, вълната няма да има време да се вдигне прекомерно високо до коледните празници (ако грипът се окаже отново по-слаб от ковида. Ако се окаже по-силен, вълната от К-19 може и да стихне). Виждате – до тогава остават 10-на дни, дифузно разпространяване няма. Насочваме се към удобен сюжет.

Така, караме нататък.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.06. над 1.00 е. Разширяване на болестта, Ковидът не се дава и грипът не е задоволително мощен, с цел да го тръшне бързо. Отиваме на упования излаз от битката коронавирус – Грип за тази година - тази зима никой от тях няма да тръшне другия.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване. Грипът обаче натиска надолу дифузното разпространяване на ковида.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.22

София-град - 0.27

Пловдив - 0.20

Бургас - 0.16

Варна - 0.16

По южните граници

Благоевград - 0.13

Кърджали – 0.04

Смолян - 0.18

Хасково - 0.26

Ямбол – 0.27

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузното разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Дори имаме леко намаляване на стойностите. Битката сред ковида и грипа: показателите на дифузното разпространяване поспаднаха, само че не отидоха към нула. Грипът тази година се показва по добре спрямо предходните две, когато беше отвят от Ковида. Тази година грипът забави Ковида, само че не можа да го тръшне. Очаква се съсъществуване на двата вируса, което е добре за нас и за мен – сюжетът Празни лечебни заведения ще си остане постоянен и през ноеври, не се чака да имаме проблеми с коледните празници.

За страната, показателят е към 4.5 пъти под сериозната стойност. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното още е на ниско равнище. Развитието е според проекта „ Полегата вълна “.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 213 дни. Прогноза я знаете – ще издържи 220 дни. Гледайте, дали ще стане по този начин.

За сведение - показателите в още няколко области

Търговище - 0.06

Велико Търново- 0.17

Видин - 0.24

Враца -0.22

Габрово -0.38

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Ситуацията е под надзор. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Във вътрешността на страната ситуацията е спокойна. А към този момент пристигна ноември. Полегата вълна. Габрово би трябвало да му се хвърля по едно око. Но и там показателят е 2.5 пъти под сериозната стойност.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да се пречупи тренда на увеличение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 59

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

Под 12% - заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 734

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “:5000

Под 15%. Доста е ниско

Прогнозата за я знаете. Сценарият Празни лечебни заведения ще е постоянен и през ноември. Грипът ще направи каквото може да забави разпространяването на ковида и какво може да направи, ще се види в края на месеца. Както виждате проект „ Полегата вълна “ работи. Дръжте по този начин. Просто се пазете и внимавайте. Спокойно, ще минем през есенно-зимната вълна. Ковидът отслабва – в предните години разкарваше грипа за нула време, в този момент към този момент не може да се оправи така бързо. Оставете атовете Ковид и Грип да се ритат. Пазете се, не се навирайте, където се ритат.

4. Проверка на смъртността. Сведена е сведена до едноцифрено число дневно. Смъртността през първата половина на октомври ще е ниска, само че се чака да се появят дни с двуцифрено число умряли през октомври. Внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Пиша си го аз това, но кой ли го слуша. Пазете се, къси клечки ще има. Не теглете късата съчка.

5. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 213 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване е на ниско равнище. Прогнозата я знаете – и през ноември, лечебните заведения няма да се изпълнят. Хомеостазисът допуска полегата вълна.

7. Днес – картата на риска. Не се е трансформирала доста от последния път – Ковид ситуацията се мени доста постепенно и това е повода. Където е алено, се пазете повечко. Виждате, че рискът в София-град понижава. Вършете си умерено работата, само че спазвайте отдалеченост.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР