Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 21 март

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 21 март
Коментари Харесай

Витанов спира с прогнозите за ковид и войната, ще говори само за текущата ситуация

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 21 март 2022г., показа и през днешния ден математикът Николай Витанов на стената си във Фейсбук.

Ето какво написа той:

" Както постоянно, първо - пандемията, след това - войната. Днес е ден първи на двуседмичното прекъсване на даването на прогнози от моя страна. Ще ви описвам единствено настоящата обстановка. Нека и други прогнозисти да се изявят. Очакваме три типа такива: свестни, юнаци от Ганковото кафене и юрдеци от локвите пред кафенето. Да забележим какво ще се получи. Имат късмет за изява.

Ситуацията с пандемията през днешния ден.

1. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.99. Все още е под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Това е добре. Здравната система продължава да се разтоварва. " Хари Сердън " е постоянен. Все още.

2. Няма суперпожар. Броят на новите случаи през днешния ден е висок, само че 14-дневната заболеваемост към момента спада. Това е добре. Под 1500 случая дневно дифузното разпространяване почва да изчезва. Задържим ли под 1000 случая дневно, вероятността да се справем с модифицирания Омикрон е доста огромна. Къде сме по тоя път, можете да се ориентирате и сами. Още не сме в сигурност.

3. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения. Продължават да се освобождават кревати, които се трансферират за други потребности. Няма безпорядък, няма претъпкани лечебни заведения.

4. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. " Хари Селдън " основава предпоставките за рухване на рестриктивните мерки. Зеленият документ падна. Забележете - тъкмо в инструкции период, за който знаехте един месец авансово. Обещаната ви предсказуемост е налице.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе планувано.

6. Украинците и пандемията - идващите украинци не подвигат заболеваемостта. Както бе планувано. Знаете горната граница - до 100 000 украинци идващи на месец няма да повлияят значително на заболеваемостта, в смисъл да извърнат тренда на спад.

7. И така - обществената системата се движи към момента по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет " Хари Селдън ". Нещата са под надзор. Все още.
А по какъв начин ще са през идващите две седмици, ще ви кажат другите, които желаят да предвиждат. Не се тормозете, до момента в който те ви осветляват, аз ще продължа да си работя. Прогнози и разбори в цялостен размер ще текат всеки ден към способените институции.

8. Картите. Понеже няма да върша прогнози, две седмици ще караме без картата за прогнозната 14 дневна заболеваемост.
На картата на риска обстановката около гръцката граница е добра през днешния ден. Знаете за какво я проследявам. Какво ще става през идващите дни, ще ви осветлят другите прогнозисти. Хайде, информирайте хората, какво има да става.



Сега за войната.

1. Знаете, че аз бях и съм от тези, които писаха, че войната няма да е къса. Скоро ще стане 1 месец, а аз ви писах за 3 месеца. Защо ви писах това? Руската формация има размер 4 до 5 пъти по-малък от това, което се изисква за блицкриг. Значи не се възнамерявали блицкриг. За удържане на окупиране украйна трабва формация от 1 200 000 войноци. Няма толкоз. Значи не са възнамерявали и продължителна окупация на цяла Украйна. Ами какво са възнамерявали? Планирали ли са, че Зеленски ще отбранява Киев както Хитлер отбраняваше Берлин? Да, възнамерявали са го, проличава си. Стига към този момент по това, дано други специалисти си кажат мнението, преди аз да продължа да приказвам по този въпрос.

2. Техническото изкривяване.
Руснаците не бързат, те методично и без огромни жертви понижават потенциала на украинската войска. Време е количествените промени да преминат в качествени. Плочките на доминото ще почнат да падат. По линията Мариупол - Краматорск - Харков. Запомнете го това.

3. Психическото изкривяване. Тук украинците към момента се държат. Не съм и очаквал друго. Но и съветският общоприет щаб не е очаквал друго, като се има мислено сирийският опит. Какво следва отсам - страдалчество на цивилното население в Мариупол. Едните няма да предадат града, другите ще го срутен. Безсмислено от позиция на логиката. Но логичност във войната няма.

4. По фронтовете. Основната тук е, че фронтовата линия е доста дълга и руснаците ще се опитат да я съкратят, с цел да могат да концентрират повече механически средства на единица дължина от фронта. Как ще го създадат. Първо - завладяват Мариупол. Освобождават се много сили за офанзива на краматорската формация на украинската войска. Унищожаването на тази формация предрешава войната, тъй като съветската войска ще излезе на Днепър по цялата дължина на реката. При Херсон, руснаците на към този момент на другия бряг на Днепър. Ще кажете, следва Одеса. Според мен, не следва нито Одеса, нито Киев, тъй като от другия бряг на Днепър е западната формация на украинската войска, която подкрепя частите в Киев и в Одеса. Разбиването на краматорската формация на украинската войска ще докара до цялостно обграждане на Харков. Ето какво ще последва след Краматорск съгласно мен.

Писах ви, че войната ще е такава. Град след град ще падат, когато съответният гарнизон бъде пречупен механически. НАТО няма да се намеси. Играта тук е същата като от епохи - с доста жертви, Русия печели съответната война. После идват договаряния и западните сили, като по-свежи военно, лимитират по дипломатически път съветските завоевания. Колкото могат.
Хайде стига за през днешния ден.
Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР