Кратерите по Рогошко шосе от ден на ден стават повече,

...
Кратерите по Рогошко шосе от ден на ден стават повече,
Коментари Харесай

Това не са кадри на Луната от „Артемис” – Рогошко шосе е!

Кратерите по Рогошко шосе от ден дневно стават повече, а евентуално към този момент си съперничат с броя и размера на тези по Луната. Наш четец ни изпрати фотоси на шосето и пресечката към него към  „ Дунпак – Родина ”, на които се виждат големите ями, цялостни с вода. Макар някой да може да се обърка, че са фотоси от галактическия транспортен съд на НАСА „ Артемис ”, който снима спътника на Земята, то за жалост са от входно-изходната артерия на Пловдив.
Прочетете още
Въпреки големите и тъмни ями, в края им има лъч вяра. Очаква се до края на седмицата да бъде определен реализатор за реконструкцията на шосето, дружно с разбитите  прави по нея.  Зам.-кметът по строителството  Пламен Райчев сподели, че до дни ще бъдат отворени ценовите предложения, а по-късно ще се избере и компания.   Ако няма обжалване то дейностите могат да стартират до края на годината.

За Рогошко шосе са кандидатствали четири компании – „ Парсек груп ”, които  работят по „ Даме Груев ”; „ Европейски пътища ” – осъществили редица проекти  в Пловдив;  „ ИСА – 2000 ”, коитто ще вършат пробива под „ Водната плата ”, както и консорциум „ Адата 22 ” с участници „ Вейл структури ” и „ София асфалт ”, взели  ремонта на бул. „ Хаджи Димитър ”.

Поръчката е за 15 млн. лв., като има  частично  обезпечено финансиране от 3 млн. лв. за тази година.

Строителните  действия ще обзет от моста на Адата  до землищна граница на град Пловдив. В поръчката е и обслужващата улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „ Марица – Север “.

Дейностите  включват повреждане на остаряла пътна и тротоарна настилки и създаване на пътна структура, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка,  осигуряване на налична среда за хора с увреждания.  Също така  нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветяване.  Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР