Кратък спор се разгоря в Ред Бул след края на

...
Кратък спор се разгоря в Ред Бул след края на
Коментари Харесай

Доктор Марко каза защо излетя Перес

Кратък спор се разгоря в Ред Бул след края на квалификацията за Гран При на Австралия, в която един от кандидатите за успеха Серхио Перес излетя от трасето още първоначално и на следващия ден ще започва от последната 20-а позиция. Мексиканецът изясни, че в бокса по този начин и не са съумели да отстранят проблемите с колата, които го тормозеха от началото на третата свободна подготовка, само че съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко посочи по-късно, че повода за случая е била друга.

Перес беше на мнението, че излитанията му сутринта от пистата са били свързани с салдото на спирачките, само че лекар Марко не се съгласи и изясни, че хлъзгавото трасе в Мелбърн е имало значима роля.

“Имахме проблем с потреблението на мотора като спирачка в третата част на квалификацията - удостовери лекар Марко. - При прекъсване настройките просто не бяха верни. Заради това Серхио имаше проблеми, а колата му страдаше от съществено недозавиване. Затова и на прекъсването и преди завоя Серхио получи леко бутане от мотора и не съумя да хване кривата, само че в свободната подготовка проблемите му бяха други. В началото на сесията беше малко хлъзгаво и по тази причина той се изпързаля на прекъсването. ”
 Верстапен разруши конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес започва финален Верстапен разруши конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес започва финален
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР