Кратък и категоричен беше отговорът на президента Румен Радев пред

...
Кратък и категоричен беше отговорът на президента Румен Радев пред
Коментари Харесай

Радев видя Валери Симеонов като циник, станал такъв заради безконтролна власт

Кратък и безапелационен беше отговорът на президента Румен Радев пред публицистите на въпрос по какъв начин ще разяснява думите на Валери Симеонов по адрес на майките с деца с увреждания, разбунили цялото общество.
" Безконтролната власт ражда цинизъм, а с цинизъм не можем да реализираме задачите си ", сподели той и добави " За мен огромният проблем в този момент е, че цялата социална сила, която се натрупа по-късно изявление на Симеонов, ще се стовари напълно и единствено върху него ".
Пред студентите в аулата на Пловдивския университет в новата постройка, на същия въпрос Радев отговори по същия метод, само че добави още: " Проблемът на майките съществува от години, а доста от политиците ни станаха нечувствителни към обществените проблеми. Тук, сподели президентът, става дума за вида политическа институция, а сериозният публичен надзор и напън върху ръководещите е формулата за справяне с всевъзможен цинизъм и сходни изявления. "
Лекцията на президента Радев беше интерпретация на теорията на Мансър Олсън, професор от Университета в Мериленд, Съединени американски щати и водещо име в политическата стопанска система, изложена в книгата " Възходът и упадъкът на нациите ". Президентът отговори на въпроси, заложени от студентите - каква би била неговата мотивация да остане в България, в случай че в този момент е студент, дали ще прави своя партия, по какъв начин да се оправим с възприятието за неправда, което владее младите, а и освен тях. Основният апел на Радев към студентите беше- не се оставяйте да ви вкарват в рамки и системи. Голямата смяна има потребност от млади интелигентни хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР