Кръстовището на Орлов мост в София беше освободено за движение

...
Кръстовището на Орлов мост в София беше освободено за движение
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори планират нов масов протест след убийството на техен колега

Кръстовището на Орлов мост в София беше освободено за придвижване рано тази заран, откакто през нощта беше блокирано от протестиращи таксиметрови водачи, само че от гилдията възнамеряват нови, всеобщи митинги.

Шофьорите затвориха кръстовището в символ на съпричастност към убития нощес таксиметров водач в квартал " Разсадника " Христо Трайков.

34-годишният мъж умря след побой нощес. По информация на Нова телевизия таксиметровият водач е засякъл лека кола, в която са се возели млад мъж и млада жена. Полицията е задържала причинителя - мъж на 23 години. По информация на Българска национална телевизия той е с престъпно досие за шофиране след приложимост на алкохол.

Петя Илиева, очевидец на багра, споделя:

" Видях двете коли по какъв начин се засякоха. От колата изскочи юноша и стартира да постанова водача на таксито и той излезе от колата. Като най-вероятна причина за експанзията е това, че са се засекли на еднопосочната улица ".

На мястото идва и братът на таксиметровия водач.

" Брат ми звънна и единствено чух " Брат, бият ме ". Не можеше да приказва по телефона. Изтичах дотук да видя какво става. Видях го в колата целия жълт. Докато отида до него, брат ми припадна и си глътна езика. С какво са го били, по какъв начин са го били - не мога да ви кажа ".

След багра 34-годишният водач на такси изпада в безсъзнание и се свлича на земята. На мястото идват от " Бърза помощ ", само че единствено установяват гибелта. Аутопсия ще покаже дали мъжът е умрял в резултат на побоя.

Трагедията се разиграва на метри от болница " Света София ".

" Толкова ли не можаха да смъкват една инсталация да му оказват помощ. Все отново това е болница. Да родилно е. Но е болница и са медици. Как могат да позволен младо момче да си отиде, три дечица е оставил ", споделя Весела, братовчедка на починалия.

Нападателят е арестуван в Министерство на вътрешните работи болница с хематоми. Той има присъди за шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

По-рано през днешния ден над 100 таксиметрови коли се събраха пред Трето районно ръководство на полицията в символ на митинг. От Националния таксиметров профсъюз оповестиха, че чакат през днешния ден коли на техни сътрудници от Пловдив, Ямбол, Велико Търново и други градове да дойдат в столицата. Колегите на убития водач желаят от Министерство на вътрешните работи да противодейства дейно на престъпно проявените.

" Изключително доста ще внимаваме за развиването на този случай и ограниченията, които оттук насетне прокуратурата ще предприеме по отношение на убийците на сътрудника ни. Обмисляме какви да бъдат тъкмо продължаващите ни дейности в идващите дни и чакаме до часове да излезем с съответни претенции по отношение на промени на нормативната уредба, обвързвана с оборудването на такситата във връзка с сигурността на сътрудниците - паник бутон, видеорегистратори, връзка със 112, реагиране на полицейските органи при проблеми и по този начин нататък ", сподели пред БНР ръководителят на Националния таксиметров профсъюз Красимир Цветков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР