Красотата започва отвътре навън и затова храните, които консумираме оказват

...
Красотата започва отвътре навън и затова храните, които консумираме оказват
Коментари Харесай

7 храни за красиви коси - slava.bg

Красотата стартира от вътрешната страна на открито и по тази причина храните, които консумираме оказват огромно въздействие върху косата ни.
Когато става дума за здравето на косата ни, бихме създали съвсем всичко, с цел да го запазим нали? Е, какво ще стане, в случай че ви кажем, че можете да си набавите всичко нужно за красива прическа единствено от хранителното си меню? Това значи вие да си хапвате, а косата ви да пораства блестяща и здрава. Ето кои са храните, които имат този удобен резултат:
Яйца
Понеже косата се състои основно от протеини, продуктите с високо наличие на белтъци оказват помощ най-вече за здравето на косата. Едновременно с това за хубостта спомага и биотина, който също се съдържа в огромни количества в яйцата.
Горските плодове
Боровинките, малините и ягодите са богати с антиоксиданти и витамин С. Това са две съставки, които оказват помощ за растежа на косата и нейното изцяло здраве.
Спанак
Фолиевата киселина, желязото и витамините в спанака са все потребни неща за здравината на косъма. Конкретно витаминът А управлява отделянето на себума и затова се грижи за кожата на скалпа.
Сьомгата
Сьомгата и другите риби богати на потребни мазнини са едни от храните, които съдържат най-голямо количество омега 3 и 6, по този начин нужни за красивата коса. Затова и хапчетата с рибно масло са по този начин ефикасни.

Проведено е проучване със 120 дами, които са приемали всеки ден хранителна добавка с рибно масло за нескончаем интервал от време. Те разкрили, че най-после на опита косата им е била доста по-здрава, плътна и блестяща.
Сладки картофи
Те са богати на кератин и на към този момент упоменатия витамин А. Тази композиция е доста удобна и предлага положителни резултати.
Авокадо
Заедно с потребните мазнини, авокадото съдържа и доста витамин Е, който е потребен за неутрализирането на свободните радикали и за растежа на косата.
Бобови растения
С богато наличие на протеини, цинк, фолиева киселина и желязо, бобът е извънредно потребна храна, която постоянно се подценява. Това обаче е огромна неточност, тъй като съгласно изследвания това е храната, която може да даде най-хубави резултати на косата ни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР