Красотата отвътре навън Разбира се, най-важното нещо е здравето, а

...
Красотата отвътре навън Разбира се, най-важното нещо е здравето, а
Коментари Харесай

Умни и много лесни идеи за здрави, сочни и плътни устни

Красотата от вътрешната страна на открито

Разбира се, най-важното нещо е здравето, а когато сме здрави от вътрешната страна, ние сме красиви извън. Това предписание важи с цялостна мощ и за нашите устни. За да се радваме на сочни, меки, пухкави устни, които не са напукани и сухи, би трябвало да одобряваме доста течности и да се храним здравословно. А в случай че положението на устните ни е влошено – те са непрестанно напукани и сухи, това евентуално се дължи на липса на минерали и витамини в организма, по тази причина наложително засилете потреблението на млечни артикули, яйца, зелени зеленчуци, фасул и чисто месо.
 устни Thinkstock/Getty Images
Избягвайте

От храните пък избягвайте прекомерно солените и прекомерно пикантните. Както и всички, които съдържат пипер, лютиви сосове и горчица. Освен това не е целесъобразно да консумирате алкохол, както и портокалов сок, с цел да не влошите ситуацията, тъй като те провокират ощипване и изсушаване на устните ви. Сред нездравословните привички пък са прехапването, облизването на устните и гризането на кожички. А стане ли дума за директно излагане на слънчеви лъчи, изключително през лятото, не пропускайте да поставяте еликсир със слънцезащитен фактор най-малко 30, с цел да ги предпазите от изгаряне.

Най-сексапилните устни в шоубизнеса (СНИМКИ)

Ексфолиране

Точно както кожата на лицето и тялото, тази на устните има потребност от ексфолиране. Затова вместо да разранявате устните си с пръсти или зъби в устрема си да отстраните мъртвите кафези, просто си правете ексфолиращи процедури. Не е нужно да си купувате специфични ексфолианти. Продуктите за една домашна рецепта ги има във всяка кухня. Например, смесете 2 с.л. бяла захар – абразивният детайл, който ще отстрани мъртвите кафези, с 1/2 с.л. зехтин – подхранваща съставна част. Добавете смачкана ягода за усет, мирис и спомагателни витамини. Масажирайте деликатно заран и вечер.

Подхранване

Разбира се, подхранвайте устните си с маски, като и тук има най-различни разновидности. Можете да нанесете пласт мед върху устните си, който да отстраните след 20 минути или просто да оближете. Тази, която аз обичам най-вече, пък се състои в равни количества зехтин и сок от моркови – по 1 ч.л. + 3-4 капки витамин Е. Втриваме в устните, оставяме за 5 минути и по-късно почистваме с памучен тампон.

Още секрети за здрави и красиви устни – вижте в новото видео на Natali’s Beauty!

Още по тематиката за женската хубост:

Това ли са лицата на най-красивия мъж и най-красивата жена в света?

Как да създадем устните си по-обемни?

Как виждат американците идеалната жена?

Перфектната холивудска хубавица

Пластичен хирург сподели идеалното женско лице (СНИМКИ)

Най-запомнящите се устни в историята По тематиката Формата на устните приказва за женските оргазми
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР