Краснодар загуби много ценни две точки по пътя към дебютното

...
Краснодар загуби много ценни две точки по пътя към дебютното
Коментари Харесай

Попето и компания пак се радваха последни в Южното дерби

Краснодар загуби доста скъпи две точки по пътя към дебютното си присъединяване в Шампионската лига. " Биковете " приключиха 1:1 при гостуването си на Ростов в финален мач от 27-ия кръг на съветското състезание, само че могат да съжаляват, тъй като водеха до 89-ата минута.

Виктор Клаесон откри от дузпа за отбора на Мурад Мусаев в 25-ата минута, а резервата Елдор Шомуродов изравни в края след центриране на Роман Ерьоменко. По този метод Ростов остана без победа в 4-и следващ мач и заема 7-о място в класирането, а Краснодар е трети, на 2 точки за Локомотив (Москва).

Южното дерби за следващ път предложи доста страсти. През есента двата отбора направиха 2:2, като и тогава Ростов изравни с късен гол. Ивелин Попов беше титуляр за домакините и остана на терена до последните секунди, когато на мястото му се появи Бьорн Сигурдарсон. В 57-ата минута негов изстрел от фаул срещна гредата, а по-късно състезател на Краснодар блокира още един удар на българина.

Дузпата за Краснодар беше отсъдена за задържане на Урош Спаич от страна на Иван Новоселцев. Шведският национал Клаесон не сбърка и осъществя 10-ия си гол през сезона.

Ростов се засилва след почивката, само че при няколко контри гостите можеха да решат всичко. Така се стигна до 89-ата минута и хубавото центриране на Ерьоменко, а Шомуродов вкара хубав гол с глава. Домакините даже можеха да изтръгнат успеха, само че Матвей Сафоново избави удар от близко на Шомуродов.

В оставащите три кръга Ростов ще срещне Динамо (Москва), Зенит и Ахмат, а на Краснодар предстоят мачове с Енисей, Арсенал (Тула) и Рубин.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 27 кръг, неделя 5 май  ФК Ростов 1:1краен резулат  Краснодар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР