Краснодар разгроми с 4:0 Ахмат и спечели бронзовите медали в

...
Краснодар разгроми с 4:0 Ахмат и спечели бронзовите медали в
Коментари Харесай

Шведски рецитал осигури шанс на Краснодар да се пробва в ШЛ

Краснодар разгроми с 4:0 Ахмат и завоюва бронзовите медали в Премиер лигата на Русия. " Биковете " приключиха с 2 точки пред ЦСКА (Москва) и ще имат въможност да се включат в квалификациите на Шампионската лига. В основата на успеха беше шведският деец Маркус Берг, който вкара два от головете и подаде за другите два.

Краснодар можеше да постави завършек на интригата към третото място още в средата на седмица, само че загуби вкъщи отсрочения мач с Динамо (Москва). Преди това пък " биковете " не можаха да победят и Криля Советов, а нулевото тъждество прати самарци във ФНЛ.

Ахмат направи разочароваща акция, само че триумфът при гостуването на Тамбов в 28-ия кръг се оказа решителен за оцеляваането на отбора от Грозни в елита.

Домакините бяха без титулярния си вратар Матвей Сафонов, който изтърпя наказване поради аления картон против Динамо, само че неговият заместител Денис Адамов нямаше съвсем никаква работа. Преди почивката " биковете " преобладаваха, а Вандерсон се отличи със серия от хубави пробиви, само че нито един от тях не приключи с гол във вратата на Александър Мелихов.

Вратарят на Ахмат сподели отличен инстикт след удар на Берг, само че шведът продължи да е доста настойчив и в 43-ата минута продължи топката с глава след композиция със сънародника си Кристофер Олсон, откривайки резултата. В самия завършек на полувремето Одисе Роши изненада Адамов с бомбен шут от към 30 метра, само че след намесата на ВАР голът беше анулиран поради засада.
След почивката за домакините стана много по-лесно. В 54-ата минута Берг подаде с пета на Кабела и французинът по извънредно хубав метод трансферира Мелихов за 2:0. Само четири минути по-късно Берг се отличи с нова асистенция, този път към Вандерсон.

Защитата на Ахмат тотално загуби централизация и четвъртият гол не закъсня. Юрий Газинский копна топката към Берг, а шведът изпревари Мелихов и се разписа за повторно в мача. До края срещата се доиграваше.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 30 кръг, сряда 22 юли  Краснодар 4:0краен резулат  Ахмат
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР