Краснодар надви с 1:0 турския Акхисарспор в среща от група

...
Краснодар надви с 1:0 турския Акхисарспор в среща от група
Коментари Харесай

Биковете взеха ценна победа в Турция

Краснодар надделя с 1:0 турския Акхисарспор в среща от група " J " на Лига Европа. Единствения гол означи Виктор Клаесон в 26-ата минута. Домакините имаха значително положения да стигнат най-малко до тъждество, само че на няколко пъти стреляха неопределено от комфортни позиции.

Краснодар беше любимец в мача освен поради по-големия си опит в евротурнирите, само че и поради отличната форма, която показва след паузата за националните тимове. " Биковете " разгромиха с 4:0 Анжи, а Вандерсон потвърди, че се оправя все по-добре в ролята на заместител на продадения Фьодор Смолов. Бразилецът беше един от тримата нападатели на гостите, дружно с Ари и Виктор Клаесон, а в средата на терена старши треньорът Мурад Мусаев заложи на Юрий Газинский, Павел Мамаев и Шарл Каборе.

Акхисарспор се класира за Лига Европа, откакто завоюва Купата на Турция - първи трофей в историята на клуба. В началото на актуалната акция тимът завоюва и Суперкупата на Турция. Наставникът Пабло Мачин заложи на схемата 4-2-3-1, с украинеца Йевхен Селезньов в предни позиции.

Краснодар можеше да вземе задатък още в 9-ата минута, само че Ари не се възползва от грешката на Озтюрк и трансферира вратата. Домакините дадоха отговор с удар в гредата на Селезньов. В средата на полувремето композиция сред Каборе и Ари изведе на чиста позиция Клаесон, а за шведския национал остана по-лесното и той откри в интерес на " биковете ".

Футболистите на Акхисарспор имаха своите шансове до почивката, само че ги пропиляха. Те продължиха да са доста нападателни по фланговете и на старта на втората част Гюрай Вурал се озова очи в очи със Станислав Крицюк, само че стражът на Краснодар избави. Гостите нападнаха все по-рядко, само че техничните им халфове успяваха дълготрайно да задържат топката и в последна сметка Краснодар резервира преднината си.

Лига Европа, група " J ":

АКХИСАРСПОР - КРАСНОДАР 0:1 (0:1)
0:1 В. Клаесон (36)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Лига Европа 1 кръг, четвъртък 20 септември  Акхисар Блд Спор 0:1краен резулат  Краснодар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР