Красна поляна е район, в който повече от половината население

...
Красна поляна е район, в който повече от половината население
Коментари Харесай

Иван Чакъров: За да не се създават престъпници, всяко едно дете трябва да посещава училище

Красна поляна е регион, в който повече от половината население е ромско. Проблемите са като в останалите региони плюс ромите. Това показа в студиото на izbori.bg Иван Чакъров, претендент за кмет на регион "Красна поляна " от ГЕРБ.

,,Най-сериозен е казусът с Виетнамските жилища. Още 1992-1993 година е почнало да се изпращат ромски фамилии, многодетни. Повече от 60-70% от ромите не са локални. От там поражда казусът със самите роми, от там и с българите'', разяснява той и добави:,,Съборихме общо четири блока и една туристическа спалня, в която са се давали стаи под наем''.

,,Заложили сме премахването на още два блока'', сподели още претендентът за кмет.

,,Решаваме този проблем, не го прехвърляме'', изясни Чакъров и разясни:,,Тези нови здания ще бъдат отоплявани единствено с електричество, те няма да имат комини''.

,,Заложили сме доста неща по отношение на подобряването на качеството на въздуха. На огромна част от комините на ромските къщи има филтри, в които няма мед'', добави Чакъров.

,,Ние не разделяме никой на българско и ромско семейство. Голяма част от хората във Виетнамските жилища може да са небогати, само че желаят да работят'', добави претендентът за кмет.

,,Мисията ни е да създадем в действителност една интеграция на ромите ", изясни той.

Иван Чакъров разяснява и желанията му в просветителната сфера. Той разясни, че като някогашен преподавател счита, че най-важно е да се вкара всяко едно дете в детска градина или в учебно заведение, с цел да не се основават нарушители.

Според него е доста значимо да се интегрира в действителност всяко едно дете и поради това даже са учили малчугани по какъв начин да си мият зъбите. Чакъров описа, че сходна обстановка на тази в Сливен е Ямбол е имало и в столичния регион ''Красна поляна''.
,,Основната ми задача е да има успокоение за българи и за роми и да имат бъдеще'', сподели претендентът за кмет.

На въпрос има ли задоволително места в детските градини за децата той изясни, че неналичието тук-там се е основала изкуствено, откакто групите са били понижени.

Във връзка с казуса с придвижването на каруци Чакъров разясни, че неведнъж е предлагано това да бъде неразрешено в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР