Красивото разцъфтялото се цвете винаги предизвиква усмивка на лицето ни.

...
Красивото разцъфтялото се цвете винаги предизвиква усмивка на лицето ни.
Коментари Харесай

Тези растения ще ви спасят от стреса

Красивото разцъфтялото се цвете постоянно провокира усмивка на лицето ни. Дали ще го забележим, прибирайки се към у дома, или ще се насладим на личната си рожба, отглеждана толкоз деликатно в саксия на терасата, няма значение. Цветята са наслада. Те имат и други сили, които са добра причина да ги отглеждате вкъщи, в случай че към момента не сте отворили дома си за подобен жител. Има растения, които могат да ви спасят от напрежението и тревогата. Те ще ви обезпечат чист въздух, положителна сила и положително въодушевление. Щом ви стане тъжно, просто им се порадвайте. Нека забележим кои са.
Лавандула – тя има присъщ мирис, който евентуално познавате, защото дестилат от цветето или етеричното масло постоянно се среща в разнообразни артикули за разкрасяване, както и в ароматерапията. Лавандулата има силата да ви помогне при проблеми със съня, да ви освободи от възприятието за тревога, да успокои нервната система. Чудесен лек при меланхолия. Тя е непретенциозна, що се отнася развъждането ѝ. Може да я поставите на нощното шкафче, на прозореца или на масата в хола.
 Ето по какъв начин да се справите със напрежението бързо и елементарно Ето по какъв начин да се справите със напрежението бързо и елементарно
Изграждането на резистентност по време на стрес е по-важно от всеки път. Стресът е физическото или прочувственото напрежение, което изпитват...
Оградена Драцена – съществуват разнообразни сортове Драцена, всички красиви и излъчващи позитивно влияние върху здравето и настроението. Специално този обаче, разцъфтял в красиви лилави цветове, ще ви помогне да отпуснете мозъка си и да се освободите от мощния стрес, който дебне от всеки ъгъл.
Розмарин – несъмнено една от аргументите да го отглеждате в домашни условия, би била, че постоянно ще има свежа фалшификация на разположение за овкусяване на ястията, които приготвяте. Освен това, розмаринът е доста забавно и красиво растение, което цъфти в лилави, сини и бели цветове. Може да се гледа в градината или у дома в саксия. Не се нуждае от специфични условия, желае умерено поливане и светлина. Изключително потребен е и чаят с розмарин. Дали ще си извършите подобен, или просто ще се порадвате на красиво цъфналото си цвете, няма значение – при всички случаи стресът ще стои надалеч от вас, заместен от положителната настройка към живота и всичко протичащо се в него.
Жасмин – необикновено хубав със своите богато отрупани бели цветове. Може да го отглеждате като градинско или стайно растение. Ако изберете втория вид, си пригответе по-голяма саксия, тъй като жасминът спада към рода шубраци. Поставете го на слънчево място, с цел да ви радва и зарежда с положително въодушевление по-дълго време.
Изводът от казаното дотук – вземете си растение, с цел да преборите напрежението. Толкова елементарен и прелестен метод за разтоварване на мозъка и тялото.
 5 неща, които ще ви оказват помощ да се справите със напрежението 5 неща, които ще ви оказват помощ да се справите със напрежението
Изграждането на резистентност по време на стрес е по-важно от всеки път. Стресът е физическото или прочувственото напрежение, което изпитват...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР