Красивото Коледно дърво пред сградата на Община Пловдив на пл.

...
Красивото Коледно дърво пред сградата на Община Пловдив на пл.
Коментари Харесай

Палим светлините на Коледното дърво с хор Детска китка

Красивото Коледно дърво пред постройката на Община Пловдив на пл. „ Стефан Стамболов “ № 1 ще грейне в цялостния си искра на 1 декември, петък в 18.00 часа. Традиционно светлините ще бъдат запалени от Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев.

За първи път елхата с височина към 13 метра е сложена в центъра на покрития шадраван. Масивният подиум ще бъде употребен за концертни изяви по време на идните Коледни и Новогодишни празници и сигурно ще се трансформира в обичано място за фотоси на пловдивчани и посетители на града.

В атракция се трансформира и фотографирането до дървото и пейката с мартеници на 1 март, както и измежду големите великденски яйца, които бяха изрисувани от пловдивски художници и ситуирани в тревните площи пред общинската администрация. Традицията ще продължи и напролет.

На 1 декември в 18 часа, на първо време пловдивчани ще чуят три прелестни осъществявания на децата от хор „ Детска китка “ при Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Яна Делирадева, които неотдавна честваха своя 70-годишен празник и 50 години креативна активност на основния диригент и основател проф. Златина Делирадева.

Те ще изпълнят: „ Рождество “ по музика на Андрей Дреников и текст на Димитър Спасов, песента „ Тиха нощ, свята нощ “ по музика Франц Грубер и обичаната от дребни и големи„ Jingle Bells “.

С два тематични танца ще се включат и най-малките танцьори от Фолклорен отбор „ Дилянка “ с живописен началник Мария Кьосева, които също честваха 25 години от основаването си и 50 години креативна активност на Мария Кьосева през 2017-та.

След „ Джиновски камерен танц “ и „ Коледно забавление “, децата ще поканят всички искащи да се включат в общото хоро. Вечерта, както прилича ще приключи с празнични илюминации. /Марица.бг
тагове коледно дърво детска китка  Палим светлините на Коледното дърво с хор
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР